Preuske su vam traperice? Može vam pomoći trik s peglom

Lifestyle 18. jul. 202122:25
Podijeli:
Izvor: Avie Huff on Unsplash

Postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih možete traperice prilagoditi struku.

Ovakvo jednostavno prilagođavanje hlača u struku može vam biti posebno korisno ako ste između brojeva. Naravno, sve ovo pali ako su vam hlače tek malo uske.

Hlače sa strukom od elastične trake

Elastični pojasevi se mogu dosta rastegnuti, ali ni oni nisu svemogući. Ako vam je taj elastični pojas tijesan možete ga rastegnuti glačalom.

Ut glačalo treba vam nekoliko ručnika i daska za glačanje. Najprije hlače navucite preko daske, slobodno ih i učvrstite za dasku pribadačama. Nakon toga podestie najvišu temperaturu na glačalu i slavite toplu i vlažn krpu na elastičnu traku. Pritisnite peglu na to oko deset sekundi, a zatim maknite i ne dirajte hlače još deset sekundi.

Ponavljajte taj postupak pet do deset minuta postepeno oko cijelog struka. Guma u struku će se rastezati, a postupak možete raditi onoliko puta koliko je potrebno da ga istegnete do željene veličine.

Obične hlače

Tkanina običnih hlača može biti rastezljiva, ali ni približno kao ona na hlačama s elastičnom trakom. Ipak, i za ovu vrstu hlača možete koristiti glačalo da ih rastegnete.

Započnite na isti način na koji biste započeli postupak s elastičnim hlačama, na dasci za glačanje. Također možete koristiti i naslon od stolca, dasku za rezanje ili neku drugu tvrdu površinu otpornu na toplinu.

Navlažite hlače bočicom s raspršivačem ili spužvom, tako da su vidljivo vlažne, a zatim stavite glačalo na postavku parenja i glačajte duž linije struka. Istodobno povlačite struk hlača i istežite ga tijekom postupka. Nakon toga obucite hlače kako biste provjerili veličinu i ponovite postupak po potrebi.

Traperice

Traper je još tvrđi materijal, ali svejedno se da razvući.

Također možete isprobati istu tehniku ​​glačanja koja se koristi za obične hlače. Dovoljno je i da samo obučete traperice i navlažite ih toplom vodom pomoću raspršivača ili krpe. Zatim skinite traperice i razvucite ih oko vješalice oko struka, s time da pazite da je vješalica dovoljno široka da se hlače malo rastegnu. Ostavite da se hlače u tom položaju osuše na vješalici, pa ih ponovno isprobajte i po potrebi ponovite postupak s većom vješalicom, pišu 24sata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar