Tri trika uz koje ćete skinuti salo sa stomaka dok hodate

Lifestyle 24. maj 202215:181 komentar
Podijeli:
Izvor: Unsplash

Hodanje je jedan od najučinkovitijih treninga.

Skidanje sala s trbuha možda je i najteži fitnes zadatak. Tu su ključne tri stvari, kalorijski deficit, treninzi snage i kardio. S obzriom da malo tko voli kardio, a trčanje može uzrokovati jak pritisak na koljena, hodanje je idealno rješenje.

Ako ste i vi među onima koji biraju hodanje, ako želite smršavjeti hodati treba svaki dan. Kako biste sagorjeli još više kalorija možete dodati ova tri trika koji pojačavaju efekte hodanja.

Hodajte uzbrdo

Jedan način kako si otežati trening kako biste izgubili više kalorija je da hodate po nagibu. Hodanjem uzbrdo vaše tijelo ulaže veći napor te aktivira mišiće oko kukova i nogu. Nađite uzbrdicu koja vam je blizu i hodajte do vrha. Nakon toga se spustite i ponovite još nekoliko puta.

Razmišljate o tome ovako, jednaku količinu vremena ćete potrošiti na hodanje po ravnom, ali ćete više kalorija potrošiti hodajući uzbrdo.

Mijenjajte tempo

Još jedan način za topljenje više kaloriaj dok hodate je da izmjenjujete brži i sporiji tempo. Ako ste navikli šetuckati, počnite brže hodati i to već prilikom sljedeće šetnje. Možete procijeniti koliko vam inače treba pa pokušati istu  udaljenost prijeći za manje vremena. Ako tek počinjete graditi izdržljivost, hodajte u intervalima. Kratko hodajte brzo i žusto onda dio dionice hodajte sporo i to izmjenjujte. Dobro je i pustiti si neke brze i vesele pjesme ako se želite ubrzati.

Tokom šetnje izvodite vježbe za noge s vlastitom težinom

Tokom hodanja radite pazue kako biste napravili vježbe za noge. Dobar izbor su čučnjevi, 15 ponavljanja, zatim dinamični iskorak, 10 do 15 ponavljanja za svaku nogu, Butt Kickers, ruke stavite na stražnjicu i trčite tako da petama dodirujete dlanove, 15 ponavljanja za svaku nogu, i na kraju trčanje s visokim koljenima, 10 ponavljanja za  svaku nogu, piše Eat this.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar