Trik koji će promijeniti način na koji punite mašinu za pranje suđa

Lifestyle 10. feb. 202212:472 komentara
Podijeli:
Izvor: Tom Gundelwein / Alamy / Profimedia

Nije svejedno imate li strategiju ili sve samo natrpate unutra.

Ako vam je dosta da svaki put, kada nakon ciklusa pranja otvorite perilicu suđa, u zdjelicama budu ostaci masne vode, možete si pomoći vrlo lako. Dovoljno je da pronađete mrežicu za pranje rublja, ako ju nemate doma, nabavite ju.

Lagani predmeti

Plastični predmeti mogu letjeti po perilici ili se prevrnuti i završiti na dnu perilice. Ako takve male plastične predmete stavite u mrežastu vrećicu za rublje ona ih drži sve na okupu i bit će čisti u tren oka.

Sitni predmeti

I sitne predmete dobro je staviti u mrežastu vrećicu kako se oni ne bi rasipali po perilici, tu se misli na modle za kekse ili recimo metalne slamke.

Dječje posuđe

Djeca trebaju plastično suđe kako se ne bi razbilo kada počne letjeti zajedno s hranom okolo. To malo suđe također možete staviti u mrežastu vrećicu i bit će čisto bez problema. Ovako možete prati i bočice te male plastične igračke.

Neobični predmeti

U vrećici za rublje možete prati i kuhinjske predmete poput spužvi ili četki za čišćenje boca.

Predmeti za kosu

Ok, ovo je najbolje ne prati sa suđem, ali dobro ih je pustiti u perilici kroz jedan ciklus. Plastični češljevi, špangice, ukosnice pa čak i četke mogu se prati u perilici suđa ako ih stavite u ovu mrežastu vrećicu. Ipak, ovo nemojte raditi s drvenim četkama koje imaju prirodne dlačice – raspast će se.

Predmeti za osobnu njegu

U perilici, u vrećici za rublje, možete prati i kistove za šminkanje, četkice za zube, držače za sapun, glave od tuša, svašta, piše Family Handyman.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar