Sjajna priča iz Novog Sada: Pas donio burme mladencima

Ljubimci 07. dec 201616:21 > 22:46
Izvor: Privatna arhiva

Sjajna, fenomenalna, priča koja nas je osvojila na prvo čitanje, a gest vlasnika nas oduševio - vodi nas do Novog Sada. Iako ovakve priče uglavnom pronalazimo na stranim sajtovima, ova se odigrala na samo 90 kilometara od Beograda.

Glavni akteri priče su Marija i Davor i njihov ljubimac – labrador.

Nakon sedam godina, Marija i Davor su riješili da svoju ljubav krunišu brakom. Planovi su tekli, a ono što su od samog početka znali je da njihov ljubimac mora biti dio ceremonije.

“Kod nas je od 4. ferbuara 2014. godine. Od tada smo nerazdvojni. Čim smo Davor i ja počeli da planiramo vjenčanje, znali smo da on mora biti dio njega. Odmah nam je palo na pamet da može, obučen u smoking, da nam donese burme do oltara”, za portal Petface priča Marija Zec.

Tako su pripreme oko smokinga njihovog najboljeg četvoronožnog prijatelja počele. Krojačica je ubrzo uzela mjere, odlazio je na redovne probe, a kada je smoking bio gotov – uslijedila je vježba zadatka.

“Sa Davorom je počeo da vježba svakog dana, mislili smo – kako li će on odraditi taj zadatak”, navodi Marija.

Jedina briga koju su imali budući supružnici bila je – da li će matičarka dozvoliti da se njihov labrador uvede u opštinu.

Privatna arhiva

“Ipak je ovo društvo koje ne prihvata lako ovako nešto. Pitali smo se da li uopšte da tražimo dozvolu matičarke, ali Davor je pravnik pa je bez dlake na jeziku odmah poslao upit”, kroz smijeh priča Marija.

Matičarka je na samu ideju bila oduševljena, a osim dozvole dobio je i posebno mjesto u budućem izvodu iz matične knjige vjenčanih: “Dajem dozvolu da labrador u smokingu mladencima donese burme do oltara”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.