Marija, Aleksandar i njihova puma Messi – svi u jednosobnom stanu

Ljubimci 07. feb. 201909:13 > 09:26
Podijeli:
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Maria i Aleksandar Dmitriev svoj jednosobni stan dijele s Messijem, ali ne nogometašem, nego 40 kilograma teškom pumom.

Prvi put su ga ugledali u Zoološkom vrtu Saransk. Bio je bolešljiv pa je par molio zoološki vrt da im ga prodaju. Aleksandar je oduvijek htio imati veliku mačku za ljubimca, ali je razmišljao o risu. Kada su ugledali Messija znali su da je to sudbina.

https://www.instagram.com/p/Bf-bmt8BJL3/

Nekoliko su dana razmišljali je li u redu držati pumu u stanu i je li njihov potez u skladu sa zdravim razumom. Ali želja je bila jaka, krenuli su u pregovore sa zoološkim i iznenadili se kada su iz zoološkog pristali prodati pumu.

Osim što je riječ o pumi, veliki izazov je bilo i Messijevo zdravstveno stanje. Bilo je potrebno puno njege jer je bio jako slab. I sada je manji od prosječne pume.

“Messi uživa u šetnjama i po tom pitanju je pravi pas, idemo van dva puta dnevno”, otkriva Aleksandar.

https://www.instagram.com/p/BWreIKYBJXg/

Novi izazov je bio trenirati tako veliku mačku. Na kraju su pronašli školu za trening pasa koja ih je htjela primiti pa Messi sada reagira na 10 različitih naredbi.

“Svojim ponašanjem uvjerio nas je da je dio naše obitelji i da nam ne ne bi učinio ništa nažao osim malih nepodopština. Jako je blag i voli ljude”, kaže Aleksandar.

Nije baš svaki dan da netko ima pumu za ljubimca pa su Dmitrijevi svoje iskustvo odlučili podijeliti na društvenim mrežama. Messi ima više od pola milijuna pratitelja na Instagramu i 170 000 na YouTubeu.

https://www.instagram.com/p/BjpF0gJAIhU/

Iako svi troje žive u jednosobnom stanu Messi ima svoj komfor pa je hodnik njegov salon u kojem ima drvo, zidove od bambusa i mjesto za skrivanje.

“On je obična mačka, samo velika,” zaključuje Aleksandar.

https://www.instagram.com/p/Bgx8E6RhsB5/

Aktivisti za zaštitu prava životinja ne gledaju blagonaklono na ovaj aranžman jer vjeruju da je Messiju mjesto u rezervatu za divlje životinje ili utočištu.

Dmitrijevi pak odgovaraju da Messi ne bi preživio kraj drugih divljih životinja jer s njima nikada nije živio. “Naravno da je prilično opasno imati tako veliku mačku u stanu, ali Messi je posebna životinja”, zaključuje Maria, a prenosi Bored Panda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.