Bravo: Iz Sarajeva otišao u Bijeljinu da spasi psa iz bunara

Ljubimci 22. dec 201519:59 > 24. dec 2015 13:35
Podijeli:
Izvor: Facebook

Nakon mjesec dana što je proveo sam u bunaru, stariji i slijepi pas je spašen, a spašavanje je zabilježeno u dirljivom videu koji je objavila fondacija Harmony iz Massachusettsa koja se bavi spašavanjem životinja. Psa je u Bijeljini spasio muškarac iz Sarajeva Fahrudin Bravo.

Iznenađujuće, pas je u dobroj fizičkoj kondiciji“, kazala je Laura Simpson, osnivačica fondacije Harmony iz Massachusettsa u SAD-u.

“Pas je slijep od prije, i nakon spašavanja je bio smješten u sklonište za životinje i nadamo se da će pronaći dom u kojem će biti voljen i cijenjen”, dodala je.

Unesrećenog psa je spasio Fahrudin Caki Bravo koji je iz Sarajeva otišao u Bijeljinu nakon što su mu javili da je zarobljen u bunaru. Bravo inače od djetinjstva spašava napuštene i bolesne životinje i pravi je heroj među ljubiteljima životinja. 

“Pas je tamo bio mjesecima i ne znaju da li je bačen unutra ili je pao. Nadamo se da je pao, a i moguće je s obzirom da je potpuno slijep. Ostao je na životu jer su ga lokalna djeca iz BiH hranila“, kazala je Simpson.

Psa su Bravo i njegov prijatelj izvadili iz bunara koji je bio dubok osam metara i to u samo nekoliko minuta.

“Jedna prijateljica mi je poslala poruku da je u Bijelini prije mjesec dana pas upao u bunar. Tada sam sjeo sa kolegama u automobil i zaputili smo se prema Bijeljini. Kad smo stigli, vidjeli smo da je bunar dubok nekih desetak metara i da se bez opreme ne možemo spustiti, tako da smo sjeli u automobil i krenuli nazad u Sarajevo. Tamo smo uzeli opremu od Gorske službe spašavanja i opet krenuli u Bijeljinu“, rekao nam je Bravo.

Nakon izvlačenja, psa su pregledali veterinari i bio je smješten u sklonište za životinje. No, ubrzo nakon toga, kako nam je potvrdio Bravo, pas kojeg je nazvao Marfi, je udomljen u Sarajevu kod porodice američkog porijekla.

Inače, fondacija Harmony sponzoriše spašavanja i brigu o hiljadama životinja širom svijeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.