Pet trikova za brže punjenje baterije mobitela

Nauka 12. jun 201613:49 > 13:54
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Najveći problem smartphonea je trajanje baterije. Nekoliko mjeseci nakon što ste kupili novi mobitel, osjetili ste da baterija slabi i sve češće ste počeli puniti bateriju vašeg mobitela. Počeli ste nositi punjač gdje god biste krenuli ili ste kupili eksternu bateriju. Donosimo pet trikova za brže punjenje baterije mobitela.

Ugasite mobitel

Ugašen mobitel puno se brže puni nego onaj koji istovremeno troši energiju. Ugasite mobitel. Znamo da nije lako, ali ako ne želite čekati, ugašen mobitel napunit će se i do 50 posto brže nego inače. Noviji modeli mobitela na ovakav će se način napuniti i za nešto manje od sat vremena.

Ugaste internet

Ako vam je tako teško ugasiti mobitel dok se puni, probajte barem isključiti internet ili uključi avionski način rada. Ta postavka automatski isključuje internet. Zapravo se najviše energije u mobitelu potroši na sinhroniziranje geolokacijskih aplikacija i sam operativni sistem. 

Punite ga na utičnici

Brže ćete napuniti bateriju ako je punite punjačem uključenim u utičnicu u zidu nego USB punjačem koji je uključen u neki uređaj.

Čuvajte mobitel od topline

Toplina znatno smanjuje sposobnost baterije da zadrži energiju. Zato ga maknite sa sunca, radijatora ili iz zagrijanog automobila dok se puni.

Ispraznite ga pa ga napunite

Neki od proizvođača reći će kako je dobro bateriju barem jednom mjesečno isprazniti do kraja pa napuniti do kraja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.