OLX donosi nove funkcionalnosti i obara rekorde

Nauka 25. okt. 201710:28 > 10:30
Podijeli:
Izvor: Promo

Sredinom februara 2015. godine, centralno kupoprodajno mjesto u BiH postalo je dijelom OLX mreže i nastavilo da djeluje pod lokalnom domenom OLX.ba, šireći globalnu mrežu OLX oglasnika prisutnih u više od 40 zemalja.

Počeci i razvoj OLX.ba Android aplikacija

Prva verzija Android aplikacije lansirana je u martu 2012. godine a ulaskom u OLX mrežu postojeća verzija je značajno unaprijeđena u januaru 2015. godine. Od trenutka predstavljanja Android aplikacije nastojali smo uvesti mnoga poboljšanja koja bi olakšala korištenje OLX-a. Glavne prednosti tadašnje aplikacije su se ogledale u potpuno novom korisničkom iskustvu te brzini i jednostavnosti korištenja.
Od tada je uvedeno mnoštvo traženih opcija koje su rezultat višemjesečnog rada i slušanja korisničkih zahtjeva.

Novije verzije aplikacije karakteriše jednostavnija navigacija, korištenje bez prijave na OLX profil, napredna objava artikala i njihova obnova, pretraga po svim filterima (kao i full desktop verzija), razmjena dojmova, artikli u Vašoj blizini, OLX stikeri u porukama i još mnogo toga.

Aktuelna verzija Android aplikacije (2.5.7) omogućava blokiranje korisnika, kreiranje i uređivanje OLX radnje a istu možete preuzeti ovdje.

U poređenju sa ostalim domaćim online projektima broj downloada OLX aplikacije nas svrstava na apsolutno prvo mjesto. OLX.ba aplikacija se nalazi u top 10 Google Play Store i zauzima značajnu poziciju u konkurenciji planetarno poznatih servisa kao što su Viber, Facebook, Snapchat i Instagram.
Rang listu top aplikacija možete pogledati ovdje.

OLX Viber i In App stickeri

OLX.ba team, svakodnevnim istraživanjima i brigom o svojim korisnicima želi doprinijeti boljoj, bržoj i jednostavnijoj kupoprodaji. Uz updatenove verzije Android aplikacije (2.5.7) omogućeno je slanje OLX stickera za sve korisnike. Osim OLX platforme, za svakodnevnu komunikaciju sa prijateljima i porodicom OLX stickeri su dostupni i putem Viber marketa.

Viber Public chat i OLX stickeri

OLX BiH je u saradnji s Viberom pokrenuo svojPublic Chat,kao i set zanimljivih Viber stickera, koje besplatno možete preuzeti ovdje.

Putem našeg novog kanala komunikacije imat ćete mogućnost praćenja zanimljivog sadržaja, novih oglasa i OLX novosti. Viber Public Chat je kanal masovne komunikacije i obuhvata uobičajeni Viber sadržaj, uključujući tekst, fotografije, zvuk, stickere i linkove. U svakodnevnoj komunikaciji, mnogi OLX korisnici koriste prepoznatljive izraze kao što su “Zadnja za keš “, “Bez packe”… te smo ih odlučili napraviti u vidu stickera za bržu i zabavniju komunikaciju.

Stickeri će za besplatno preuzimanje biti dostupni do 30. Novembra, a više o načinu preuzimanja pročitajte ovdje.

Dopuna OLX kredita moguća i elektronskim putem

OLX kredit, digitalnu valutu koja se koristi za promociju OLX oglasa, od nedavno je moguće kupiti na preko 5000 prodajnih lokacija i elektronski je dopuniti na OLX.ba.

U saradnji sa kompanijama Duhanpromet i Satelit Plus (xBon) omogućena je kupovina OLX kredita putem POS uređaja na svim trafikama Duhanprometa, Duhan, iNovina, Tobacco Press te prodajnim mjestima Holdina/Energopetrol, Hifa-Petrol, Petrol, Konzum, Fis Vitez, Hoše Komerc, Uncro, Rašmer, Marketi T.D., Namex i mnogim drugim.

OLX kredit, pored vouchera/kartica koji su se do sada mogli kupiti na prodajnim mjestima Duhanprometa, sada se može kupiti i u formi printane potvrde (slipa) a pripadajući kod iskoristiti za dopunu OLX kredita u predviđenoj rubrici naše stranice. Osim prodajnih mjesta Duhanprometa OLX kredit se elektronskim putem može dopuniti i putem xBon-a. Prodajna mjesta na kojima možete kupiti xBon potražite putem ovog linka.

Prednosti ovog kupovnog kanala OLX kredita su veća sigurnost i brzina i dovoljno je da se na prodajnim mjestima od prodavača kupi željeni iznos OLX kredita nakon čega se dobijenaprintana potvrda sa kodom za dopunu unese za to predviđeno mjesto na OLX.ba. Kupovinom kodova stiče se pravo bonusa OLX kredita, u iznosima koji su i ranije bili dostupni.

Tražite posao – pronađite ga na OLX-u

OLX.ba putem svog bloga jednom mjesečno objavi top 10 pretraga. U mjesecu septembru po prvi put se na ovoj listi pojavio i pojam “Posao”.

Kategorija“Poslovi” je prije nekoliko mjeseci dodana u okvir već postojećih kategorija. Konstantnim rastom objavljenih oglasa u okviru ove kategorije jasan je pokazatelj njenog značaja, gdje se na jednom mjestu susreću poslodavci koji su u potrazi za kadrom, ali i oni u potrazi za poslom. Trenutno je aktivno više od 3 600 poslova u 26 različitih kategorija.

Najviše ponude i potražnje je dostupno u okviru podkategorija“Ugostiteljstvo i turizam”, a zatim slijede“Građevinarstvo i geodezija”,“Prodaja, marketing i oglašavanje”,“Briga o djeci, starima i domaćinstvu”,“Transport, skladištenje i logistika”.

OLX radnje kao profesionalni prodajni alat

OLX radnja je jedinstveni način promocije vašeg biznisa, kompanije, radnje ili agencije na internetu. To je posebno razvijen sistem kupoprodajne mreže OLX.ba koji Vam omogućava da maksimizirate Vaše prihode od već uhodanog ili početnog biznisa a sve uz minimalan utrošak energije i vremena. OLX radnju mogu otvoriti sva fizička i pravna lica koja žele unaprijediti prodaju putem OLX.ba, a prvih 30 dana korištenja je potpuno besplatno!

Pridružite se i Vi grupi od preko 2000 aktivnih OLX radnji i započnite online trgovinu jednostavno i brzo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.