Kako će svjetski poznati dizajneri promijeniti svoj život

Nauka 22. jan. 201811:10 > 11:14
Podijeli:
Izvor: LINK

Praznici jesu prošli, ali sezona novogodišnjih odluka još je u punom jeku. Bilo da ste odlučili da ove godine počnete da vježbate, da izbacite ugljene hidrate iz ishrane, ostavite duhan ili provodite više vremena sa porodicom, vrijeme je za realizaciju.

Evo šta su neki od vodećih svjetskih dizajnera poželjeli sebi za naredni period, pa vi slobodno prepišite.

„Proširiću spektar svojih vještina“

Čovjek se zaista uči dok je živ. Ovo je opšte primjenljiva mantra, koju morate dobro upamtiti i njom se zaista i voditi. Karl Doran, kreativni direktor svjetski poznate agencije Flow Creative, izjavio je za Creative bloq kako planira da unaprijedi svoje poznavanje trodimenzionalne (3D) animacije. On će se posvetiti tome da obezbijedi profesionalno usavršavanje kako sebi, tako i svojim zaposlenima, jer smatra da je to oblast koju, bar na osnovnom nivou, danas svi moraju poznavati.

Lina Malinder, grafička dizajnerka, takođe planira da proširi spektar znanja tako što će se posvetiti izučavanju novih alata paketa aplikacija Adobe Creative Cloude. Ona namjerava da pokuša da napravi font od rukopisa i da usavrši nove tehnike digitalnog pisanja tokom naredne godine.

„Poradiću na produktivnosti“

Gavin Strejndž radi u dizajnerskom studiju Ardan i tvrdi kako je žongliranje između redovnih agencijskih projekata i poslova koje inače radi pored toga nekada izuzetno teško i zbog loše organizacije vremena njegovi projekti dosta trpe.

Baš zbog toga on je sebi postavio cilj da se disciplinuje tokom 2018. godine i da poradi na tome da postane produktivniji i da završi više posla za kraće vrijeme, što nam je zapravo svima cilj.

Takođe, Tom Moris, partner i direktor kreativnog sektora agencije Fijasko dizajn, planira da bolje iskoristi vrijeme koje ulaže u posao. Za razliku od Gavina, on želi da provede više vremena slaveći kvalitetno završene projekte i da se konačno, poslije velikog broja radnih sati i uloženog truda u različite zadatke i obaveze – naspava.

„Uspostaviću bolji balans između posla i privatnog života“

Metju Tvedl je osnivač i kreativni direktor agencije Onli (Only) i on tvrdi da, „jednom kada pokreneš svoj posao, on te potpuno obuzme i izgubiš sposobnost da razdvojiš poslovno od privatnog, pa samim tim daleko više vremena provodiš radeći nego što bi trebalo“.

Zato je njegova ideja da ove godine pokuša da napravi bolju ravnotežu između ova dva životna aspekta kako bi konačno mogao i da uživa u plodovima svog rada.

Dizajner studija Fajn (Fine) Rik Landers ima slične planove, jer želi da provede više vremena odvojen od ekrana i posla kako bi se odmorio od svega, a i kako bi pružio sebi mogućnost da bolje promisli o svim projektima na kojima radi. Nada se da će tako možda uspjeti da osmisli i unekoliko drugačiji pristup.

Tvrdi da će vikende provoditi u izletima van grada i da će mnogo više posjećivati kulturne događaje, izložbe i seminare vezane za struku.

Posvetite vrijeme učenju

Neka vam i to bude jedna od novogodišnjih odluka kojih ćete se pridržavati u narednom periodu. Ako zaista želite da postanete dobri u nečemu, tome se morate posvetiti. Zato nemojte tražiti izgovore i prečice koje vam mogu olakšati put do novih znanja, već izdvojte barem jednu godinu da usavršite sve tehnike koje će vam biti neophodne za rad.

Upišite obuku za grafičkog dizajnera i napravite prvi korak ka ostvarenju svoje najvažnije odluke – da ove godine napravite sudbinski iskorak i da započnete karijeru kakvu ste oduvijek sanjali.