Ne želite da vas Facebook prati? Evo kako to spriječiti

Nauka 12. jun. 201807:39 > 07:42
Podijeli:
Izvor: Reuters

Koristite li Facebookovu aplikaciju na mobitelu izvjesno je kako ona pohranjuje puno više podataka o vašoj lokaciji no što vjerojatno mislite, čak i dok ju ne koristite. Evo što sve možete obrisati i kako isključiti praćenje

U web pregledniku u Facebooku otvorite Settings, pa Location. Kliknite na View your location history i unesite lozinku kad aplikacija to od vas zatraži. Na aplikaciji u mobitelu otvorite Settings, Account Settings i zatim Location. Kucnite View your location history i unesite lozinku. Dobit ćete pregled svih lokacija koje ste posjetili, a koje je Facebook zabilježio.

Kliknite na dugme za izbornik u gornjem desnom kutu na Facebookovoj početnoj stranici i potom odaberite Delete all location history. Tako ćete obrisati sve podatke. Želite li obrisati podatke po danima, kliknite na dugme za izbornik uz datum za koji želite obrisati podatke i kliknite Delete this day.

Ne želite da Facebook prati vašu lokaciju?

U aplikaciji Facebook otvorite Settings, Account Settings i zatim Location. Pod Facebook Settings isključite Location History. Ako to učinite nećete moći koristiti pojedine Facebookove značajke kao što su Find Wi-Fi i Nearby Friends te primati relevantne oglase, piše Tportal.