Messenger ide u najveću promjenu dosad!

Nauka 24. okt. 201813:19 > 13:22
Podijeli:
Izvor: AFP

Otkad je izdvojen u zasebnu aplikaciju Facebookov Messenger skupio je više od 1,3 milijarde mjesečnih korisnika. Ali čak su i njegovi direktori priznali kako je prekrcan značajkama u devet tabova, od igara do Stories.

Ozbiljan redizajn obećan je prije više od godinu dana i formalno najavljen tijekom Facebookove konferencije za razvojne programere F8. Sad su se napokon uhvatili posla.

Redizajn bi trebao posložiti sve značajke u tri taba – Chats, People i Discover – i dodati više značajki za prilagodbu korisničkim potrebama i željama.

Tab Chats pokrit će sve vezano uz razgovore i značajku Stories, People će više istaknuti Stories i prikazati trenutno aktivne kontakte, a Discover će na jednom mjesto okupiti interakcije s tvrtkama te igre.

Model monetizacije ne bi se trebao mijenjati odmah, no u Facebooku se namjeravaju više osloniti na zasebni tab Discover.

Osvježeni Messenger možemo očekivati tijekom nadolazećih tjedana. Između ostalog, u Facebooku planiraju u budućnosti dodati i tamni način rada, piše Business Insider, prenosi tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.