Osam blogova koje bi svaki programer trebalo da prati

Nauka 26. okt 201816:00 > 16:06
Izvor: N1

Pravilo koje svaki novi programer mora da prati jeste interakcija sa pravom vrstom programerskog bloga za posao koji radi. Blogovi su odličan alat za pronalaženje korisnih informacija koje pomažu u programiranju.

Predstavljamo vam listu osam najboljih blogova koje svaki programer treba da čita.

1. Blog Geeks for Geeks

„Geeks for Geeks“ je digitalni časopis u kome diskutuju softverski inženjeri i programeri koji žele karijere u velikim tehnološkim kompanijama. Ovdje programeri traže relevantne odgovore na pitanja koja bi mogla da dođu u obzir na intervjuu za posao u takvim kompanijama.

Programeri koji su još uvijek na početnim nivoima mogu da dijele svoja iskustva i probleme sa kojima se susreću. Pored toga, ovaj blog sadrži brojne članke o programiranju, kvizove, zabavne sadržaje i drugo.

2. Six Revisions

Ovaj blog je 2008. godine pokrenuo programerski guru Džejkob Gube. U pitanju je programerski blog koji sadrži korisne i relevantne članke o programiranju za inženjere i planere.

Ovde ćete pronaći instrukcijske vježbe, uputstva za korišćenje alatki za programiranje i korisne informacije o jezicima kao što su HTML, CSS, JavaScript i o mnogim drugim.

Ako želite da unaprijedite svoju programersku karijeru, ovo je blog koji treba da bude na vašoj listi.

3. Blog Google Developer

Ovaj blog, koji je u vlasništvu Googlea, sadrži relevantne grupe za diskusije onih programera koji koriste Googleove proizvode za programiranje. Ako radite na projektima Google developera, za vašu programersku karijeru može da bude važno da redovno pratite ovaj blog, koji takođe pruža vijesti u vezi sa Googleovom platformom, alatima i događajima.

4. The Coding Horror

The Coding Horror se pokazao kao sjajan za programere. Glavni bloger Džef Atvud je softverski programer sa dosta iskustva. On programerima obično daje korisne savjete, sa odličnim vizuelnim prikazima. Možda najveći kvalitet ovog bloga jeste način na koji se programerski sadržaj isporučuje. On je sasvim srdačan i pomalo neobičan, a cilj ovog pristupa je i da mogu da ga prate programeri na svim nivoima. Iako ove godine blog nije mnogo aktivan, na njemu ćete pronaći stotine ranijih članaka o važnim konceptima programiranja.

5. Blog Hackerearth

Hackerearth je jedan od najpopularnijih sajtova za programiranje. Njegovim blogom upravljaju stručnjaci u industriji. Različiti članci o alatima za programiranje i najmodernijim tehnologijama pomoći će vam da postanete profesionalac u programiranju. Pored toga, vebinari će vam pokazati kako da vodite efikasan blog o programiranju.

6. DZone.com

DZone se ponosi svojom ponudom, koja pruža uvid u svijet kodiranja i razvoja. Članke, koji sadrže koristan i dobro razrađen sadržaj, napisali su stručnjaci iz oblasti programiranja. Ovo je još jedan blog, koji bi definitivno trebalo da pratite.

7. Blog Linux Foundation

Ako vam je potreban raznovrstan sadržaj koji se odnosi na open-source i shell skripta, ili bilo šta što se vrti oko softverskog inženjeringa i programiranja, onda morate da pratite blog Linux Foundation. Ovdje ćete pronaći detaljne programe i vrhunske članke autora iz Linux Fondacije, uglavnom stručnjaka za programiranje i softverski inženjering.

Linux mnogi smatraju optimalnim operativnim sistemom za programere, pa je važno da znate šta se dešava u ovom svijetu.

8. Blog Github

Ovaj blog za programiranje vam daje priliku da stupite u interakciju sa drugim studentima, programerima i mentorima. Na njemu ćete pronaći zadatke namjenjene poboljšanju vaših programerskih vještina.

Dozvoljeno vam je da postavljate bilo kakva pitanja o svemu što je u vezi sa programiranjem, a profesionalni nastavnici i mentori će vas voditi korak po korak.

Izvrsni članci koje su pisali nastavnici, ali i drugi učenici pomoći će vam da razvijete sadržaj za svoj blog.

Blogovi su odličan način da steknete dodatna znanja, ali nisu mjesto za sticanje osnovnih vještina. Ako žeite da postanete profesionalni programer, najbolji i najefikasniji način za to jesu obuke i edukativni programi koji traju najmanje 12 mjeseci. Kraći kursevi ne mogu da vam pruže znanja, vještine i praksu koja je neophodna za zaposlenje. Više o certifikovanim edukativnim programima kod nas možete da saznate na ovim obukama za programiranje i razvoj softvera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.