Stvari koje dijelite na Facebooku, a nerviraju druge

Nauka 09. okt. 201507:45 > 08:53
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Danas je teško i zamisliti život bez društvenih mreža. Lako su dostupne i nude pregršt sadržaja, no neke se stvari ipak ne toleriraju. Američka stranica Sweatband.com provela je istraživanje među svojim korisnicima kako bi saznali koje su to teme najiritantnije i koje u konačnici odbijaju prijatelje, poznanike i druge korisnike.

Uvjerljivo na broju 1 su teme o mršavljenu. Više od pedest posto ispitanika reklo je da su objave o dijetama, brojenju kalorija i fotografijama iz teretane u kojoj se provodi svaka sekunda, zapravo iritantne i odbijaju.

Odmah iza njih su i svi oni amaterski kuhari koji svako jelo koje su ikada napravili objave na društvenim mrežama.
Na trećem mjestu su oni preaktivni korisnici koji objave i po nekoliko statusa dnevno o određenoj temi.
Kada je pokrenuto ovakvo istraživanje, pomislili bi da su pozivi za igranje igrica na Facebooku među najiritantnijim sadržajima na društevnim mrežama, no oni su tek na četvrtom mjestu liste “najiritantnijih”.
Zato su odmah iza njih novopečeni roditelji koji ponosno objavljuju fotografije svojih nasljednika – i samo to bez iznimke.
Ostali nepoželjni sadržaji odnose se na pretjerano dijeljenje ličnih podataka, hrpa poziva na evente, kao i one koji komentarišu svaku objavu, te one koji stoje iza malih kompanija na Facebooku koji svakog “prijatelja” tretiraju kao potencijalnu mušteriju.
Kao i u svemu drugome, i s objavama na društvenim treba biti umjeren, prenosi Index.