Ova aplikacija pokazat će vam koliko zarađuju vaši susjedi

Nauka 10. okt 201512:36 > 17:11
Izvor: YouTube/screenshot

U jednom trenutku svog života sigurno ste se zapitali koliko zarađuju vaši susjedi, ali to baš nije tema o kojoj biste mogli razgovarati s njima dok se vozite liftom. Uz novu aplikaciju WageSpot ovaj razgovor ne morate ni voditi jer će ona zadovoljiti vašu znatiželju tako što će vam pokazati plate svih ljudi oko vas.

Na karti WageSpota možete zumirati dijelove svog grada kako biste pronašli okvirne plate ovisno o poslu, dobi, spolu i industriji. Možete kliknuti na tačku koja pokazuje informacije o pojedinom zaposleniku te možete saznati i njegovo ime, godine radnog staža i ostale informacije (naravno, samo ako je zaposlenik pristao na javno objavljivanje svojih podataka).

Boja tačke pokraj zaposlenika pokazuje razinu njegovog zadovoljstva poslom. Zelena znači da mu je na poslu dobro, žuta da je prosječno, a crvena da je nesretan.

Podaci za ovu aplikaciju dolaze od korisnika samog WageSpota. Ako svoje podatke ne želite dijeliti svejedno možete pregledavati kartu bez da se u nju ulogujete.

Ova aplikacija tek se pojavila na Androidu i iOS-u pa su podaci još uvijek prilično šturi no svejedno se mogu pronaći podaci o mnogim ljudima, pa čak i nekim slavnim osobama poput sportaša i glumaca, piše citylab.com