Treba li vam novi laptop: Ovo su najbolji u 2016. godini

Nauka 15. jan 201617:29 > 17:46
Izvor: Pixabay.com

Kupovina prenosnog računara, ili laptopa je uvijek važna odluka, koja košta. Ipak, sa pravim izborom, i dobrim informisanjem, ova investicija može vam dugoročno riješiti probleme, u zavisnosti od prirode posla kojim se bavite, i koje su vaše potrebe ako laptop koristite kući.

Kako bi vam pomogli pri ovoj odluci, Tech Insider je sastavio listu najboljih laptopa koji se trenutno nalaze na tržištu, i koji će vam, bez obzira privatno ili poslovno, na duge staze riješiti potrebu za promjenom tehnologijom.

U kriterije su uključili snagu, display, dizajn, (relativno pristojnu) cijenu, kao i ostale performanse, koje će vam pružiti iskustvo koje vi tražite od svog PC-ja.

5. MacBook Pro/Retina Display
Sjajan ekran, odlične performanse, ovaj računar je sve ono što od laptopa možete poželjeti. Uvijek pruža vrhunsku izvedbu, ima sjajnu bateriju i interesantan 13 ili 15 inčni paket.

Ako želite Mac laptop sa većim ekranom od Aira, ovo je uređaj za vas.

Cijena: 1.299 dolara

Facebook

4. ASUS ROG G751JT

Tech Insider tvrdi da je ovo najbolji gejmerski lapotop u prodaji. “Zvjerka od računara” kombinira odličan hardware, premium kvalitetu koja vam daje mogućnost da igrate grafički zahtjevne igrice. Ima sjajan ekran i duboku, “udobnu” tastaturu.

Ukoliko želite biti u korak sa igricama, i pri tom na detaljima podešenim na najveću razinu – ovo je računar za vas.

Početna cijena: 1.500 dolara

Facebook

3. ASUS Zenbook UX305

Atraktivan i moćan laptop, koji vam neće “iscijediti novčanik” do kraja, je lagan, sa boljim ekranom od MacBook Airovog i u mnogome je bolji od većine računara njegove generacije.

Kvalitet ekrana, dužina trajanja baterije, hard disk, samo su neke od prednosti koje ovaj model ima u odnosu na konkurente.

Pored ostalih sadržaja, ima i tri USB porta, i izgleda zaista lijepo.

Cijena: 599 dolara

Facebook

2. LENOVO Yoga 3 Pro

Odličan laptop računar/tablet i nije skup kao Surface Book iz Microsoftove proizvodnje.

Najnoviji Lenovo proizvod na koji se možete osloniti, a prednost mu je to što ga možete koristiti i kao laptop i kao tablet.

Touch surface je popravljen u odnosu na Yoga 2, a sa instaliranim Windows 10 operativnim sistemom – privatno i poslovno ste riješili sve brige.

Cijena: 938 dolara

Facebook

1. Razer Blade QHD

Savršena simbioza između onih kojima se sviđa dizajn Applea, ali performanse Windowsa. Ovo je suštinski klasični PC unutar MacPro oklopa. Odličan za gejmere, poslovne korisnike, ali i za terenski rad.

Fantastična rezolucija, još bolja grafička karta, 16 gigabjata RAM-a i ko zna šta sve ne je ipak “spravica” za one sa dubljim džepom.

Cijena: 2.199 dolara.

Facebook

Ukoliko želite odličan računar, koji ne košta toliko puno, a opet će vam omogućiti dobro iskustvo, onda provjerite performanse računara kojeg smo stavili kao BONUS. 

Toshiba Cromebook 2 
Ima prekrasan ekran, baterija mu traje poprilično dugo, i jako je “udoban” ako ga držite u krilu. Koristit će vam kao “prenosno računalo” u punom smislu te riječi, te ga u torbi ili ruksaku nećete ni osjetiti.

Ovaj računar je više za nekoga kome treba kreiranje dokumenata, pretraga weba ili eventualno gledanje neke serije u pauzi.

Cijena: 250 dolara

Facebook