Trebinje: Grad će obezbijediti maske za sve osnovce

Obrazovanje 28. avg 202016:18 > 16:23
Izvor: N1/Lejla Mujagić

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je, nakon sastanka sa direktorima osnovnih škola u Trebinju, da će do utorka, 1. septembra, iz sredstava grada biti obezbijeđene maske za sve učenike osnovnih škola u ovoj lokalnoj zajednici.

Ćurić je rekao da je grad finansirao i 3.000 svesaka za osnovce, tako da će svaki učenik osnovne škole dobiti svesku u kojoj su obilježja Republike Srpske, grada Trebinja, himna RS i raspored časova.

On je naglasio da će gradski prevoz biti usklađen sa časovima učenika u osnovnim i srednjim školama.

“Nadamo se da neće biti nikakvih problema, da će svaki đak imati prevoz na vrijeme. Molimo za razumijevanje, kako učenika, tako i roditelja, jer svi smo na neki način ovdje da pokažemo maksimalnu odgovornost, ali i strpljenje”, rekao je Ćurić.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Trebinju Aleksandar Vukanović rekao je da su sve tri osnovne škole u ovom gradu spremne za početak nove školske godine.

On je naveo da ove godine imaju 75 učenika prvih razreda, odnosno četiri odjeljenja.

“Napravili smo rasporede po smjenama, pripremili smo učionice, holove škole, nove rasporede s obzirom na to da smo se morali pripremiti u situaciji epidemije”, rekao je Vukanović i dodao da će se pridržavati svih uputstava i preporuka.

On je naveo da su obezbijeđena sva higijenska sredstva, a sve prostorije u kojima učenici borave detaljno su očišćene i dezinfikovane.

“U slučaju da djeca koja su stigla sa zarazom budu uočena u školi, izolovaćemo ih u jednu učionicu do dolaska roditelja, odakle će biti upućena kod porodičnog ljekara”, dodao je Vukanović.

Direktor Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški” Milorad Nadaždin dodao je da je preporuka Ministarstva da se časovi fizičkog održavaju isključivo napolju na terenima, a ukoliko vremenski uslovi to ne dozvoljavaju, u kabinetima po grupama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad