Sveučilište u Mostaru promoviralo 37 doktora znanosti

Obrazovanje 08. dec. 202015:39 > 28. maj. 2021 00:14
Podijeli:
Izvor: SUM

Sveučilište u Mostaru promoviralo je 37 doktora znanosti koji su svečano položili prisegu i priključili se timu od ukupno 388 doktora znanosti mostarskog sveučilišta.

Prorektor za znanost i razvoj Ivo Čolak kazao je kako Sveučilište zadnjih godinu dana intenzivno radi na podizanju kredibiliteta na svjetskim ljestvicama, priopćeno je iz SUM-a.

”Bez obzira na teška vremena u kojima se nalazimo, intenzivno radimo na podizanju znanosti i znanstveno-istraživačkog rada, u čemu ste i vi pridonijeli svojim radom kroz cijelu karijeru, a posebice posljednjih nekoliko godina. Znanost i Sveučilište na tomu imaju dobru perspektivu i budućnost”, kazao je prorektor Čolak.

Rektor SUM-a Zoran Tomić poručio je doktoratima kako danas svjedoče i “gradu i svijet” da je u životu sve moguće ako se ima jasna vizija, snažan karakter i spremnost za težak rad.

‘Vaša želja za uspjehom bila je veća od vašeg straha od neuspjeha. I zato ste uspjeli. Današnja promocija po svojem broju velika, a po značenju i više od toga”, istaknuo je Tomić.

Dodao je kako ona svjedoči o predanosti, odlučnosti i viziji fakulteta te radu profesora.

‘S vama i prije vas, naših 13 doktorskih studija pokazuju punu opravdanost i postali su platforma za izvrsnost svima onima koji teže uspjehu i novim znanstvenim spoznajama. Kad dobro razmislimo sigurno nećemo i ne možemo doći do ukupne važnosti SUM-a u našem društvu. Sveučilišta imaju stratešku ulogu oblikovanja svakog društva, a našeg još i više jer se nalazi u tranziciji i pronalaženju puta do najboljih europskih standarda”, naveo je rektor Tomić.

Promocija doktora znanosti održana je u okviru Dana Sveučilišta, manifestacije u povodu 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je iz SUM-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad