Vrijedni srednjoškolci iz Cazina sami razvode internetsku mrežu u svojoj školi

Obrazovanje 18. dec. 202022:21 > 22:33
Podijeli:
Izvor: Facebook

Javna ustanova "I srednja škola" u Cazinu veće decenijama opskrbljuje tržište sa zanimanjima koja su deficitarna u BiH, ali i većini Evrope. Koliko ulažu u praksu svojih učenika pokazali su na način da su svojim učenicima prepustili razvođenje internetske mreže u cijeloj školi.

“Naši učenici, elektroinstalateri, ovih dana razvode internetsku mrežu po cijeloj školi. Škola će uskoro biti pokrivena sa 200 Mbps optičkog interneta, što će omogućiti kvalitetnije izvođenje online nastavnih i nenastavnih aktivnosti”, pohvalila se uprava ove srednje škole na mrežama.

Učenici ovaj posao rade pod nadzorom profesora, s osmijehom na licu.

“Ono što posebno naglašavamo našim učenicima je vrijednost svake struke i zanimanja. Zaista su svi potrebni društvu i zajednici i niko nije bitniji od drugog. Niti svi možemo biti u uredu, niti svi možemo držati alat u rukama, ali je sigurno da jedni bez drugih ne možemo”, poručili su iz “I srednje škole” u Cazinu.

Ova radna akcija oduševila je njihove sugrađane i korisnike društvenih mreža koji su imali samo riječi hvale za vrijedne učenike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad