Besplatni udžbenici za učenike od 5. do 9. razreda u Banjaluci

Podijeli:
Izvor: N1

Zahvaljujući ideji koja je realizovana prošle godine u Banja Luci, da svi osnovci od petog do devetog razreda imaju besplatne udžbenike, ove školske godine, besplatne udžbenike imaće i učenici u još 20 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. Ovo je, na konferenciji za medije, najavila savjetnica gradonačelnika Banjaluke, Tanja Vukomanović.

“Od toga, 13 lokalnih zajednica dobija udžbenike koji su naši odgovorni osnovci iz Banja Luke uspjeli da sačuvaju. U 26 škola uspjeli smo da vratimo preko 1300 paketa udžbenika, koji će već od srijede, iz Banja Luke biti transportovani u opštine širom Republike Srpske. Sa 10 lokalnih zajednica dogovorili smo da idemo putem institucija, sa opštinama Čelinac, Kneževo i novi Grad nismo uspjeli da ostvarimo kontakt pa smo ostavili e-mail na koji roditelji mogu da se jave i preuzmu svoje udžbenike”, kaže Vukomanović.

Od 1.300 paketa udžbenika, najviše je rezervisano za Telsić, gdje se školuje 300 učenika koji će dobiti ove pakete. Najmanje ih ima u Jezeru, odnosno 34 učenika. Pored grada na Vrbasu, još šest gradova i opština odlučili su da nabavljaju udžbenike za osnovce, a to su Ribnik, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Kostajnica, Kozarska Dubica i Bijeljina.
Podsjećamo, Vlada Republike Srpske finansira udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda, za čiju je namjenu izdvojila oko 4,5 miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar