Poticaj obrazovanju mladih: 15.000 dolara za BH Futures Foundation

Obrazovanje 22. sep 202213:05 > 13:07
Izvor: N1

Bez pretjerivanja se može reći da je Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini (Bosnia and Herzegovina Futures Foundation – BHFF) jedna od najinspirativnijih inicijativa pokrenutih u našoj zemlji posljednjih godina. Njihova vizija je upravo ono što Bosni i Herzegovini u ovom trenutku treba: 1) ulaganje u mlade i talentovane ljude 2) oslanjajući se na ogromno znanje i iskustvo vrhunskih, međunarodno priznatih bosanskohercegovačkih stručnjaka iz STEM oblasti 3) s ciljem da se nadolazeće naraštaje osnaži i ohrabri da primijene svoje vještine u rješavanju problema ovdje, u vlastitom dvorištu.

Mistral, vodeća domaća konsultantska kuća u oblasti razvoja softvera, ponosno podržava BHFF od samih početaka. Pri tome, ova IT kompanija je tokom prethodnih godina uradila puno više od davanja verbalne podrške njihovim naporima: uposlenici Mistrala su aktivno učestvovali u mentorskom programu, najprepoznatljivijoj incijativi BHFF-a, a Fondacija je bila i primarni partner u implementaciji Programa stipendija “Emir Zec” kojeg zadnje dvije godine provodi Mistral.

Dodatno potvrđujući trajnu posvećenost viziji i ciljevima Fondacije, Mistral je zajedno sa Olympia Capital Partners (OCP), finansijski podržao rad BHFF-a donacijom od 15.000 dolara. Osim što je na ovaj način podrška Mistrala BHFF-u podignuta na novi nivo, donacijom je i simbolički obilježen završetak saradnje između Mistrala i OCP.

“BHFF ne samo da osnažuje mlade na njihovim akademskim i profesionalnim putovanjima, već i njeguje kulturu vraćanja zajednici i društvene odgovornosti. Mistral i OCP su dali dobar primjer drugim organizacijama u svojim industrijama i ovom velikodušnom podrškom potvrđuju svoju posvećenost pravim vrijednostima”, rekao je Haris Lizde, ambasador BHFF-a.

Kako se nalazimo na početku nove školske godine i novog ciklusa obrazovnih inicijativa koje pokreće BHFF, ova podrška dolazi u pravom momentu za Fondaciju ali služi i kao snažan primjer i inspiracija za to kako adekvatno podržati obrazovanje i ulaganje u domaću pamet. Mistralova zajednica će nastaviti podržavati inicijative BHFF i nakon nedavne integracije ove firme u HTEC grupu budući da će temeljne vrijednosti i kultura usmjerena na ljude koje je njegovao Mistral ostati nepromijenjeni u novom organizacijskom okruženju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar