Roditelji iz osnovne škole u Banjaluci protestuju, traže smjenu Trivić

Obrazovanje 30. jan 202117:401 komentar
Izvor: N1

Roditelji učenika Osnovne škole "Branko Radičević" iz Banjaluke danas su održali protestnu šetnju, koja je počela ispred skole, a završila se predajom Zahtjeva za smjenu rukovodstva Ministarstva prosvjete i kulture RS, ispred zgrade Vlade.

Protestvuju zbog čestih promjena učiteljica Nede Mićić i Nade Vasiljević.

Traže da se stane u kraj stranačkom zapošljavanju u školama, zbog čega im djeca ispaštaju. Odgovornom smatraju i ministricu prosvjete Nataliju Trivić, čiju smjenu traže.

Problemi se vuku godinama, sve je kulminiralo ovom promjenom učiteljice, političkim zapošljavanjem i diskriminacijom”, rekao je novinarima jedan od roditelja učenika iz V3, Boris Antonić.

Kakva je ovo poruka za našu djecu, pita se i Brankica Milešić: ”Ja sam iz stare garde, gdje je jedan ucitelj koji uzme generaciju i izvede je do kraja”.

Na političko zapošljavanje upozorile su i učiteljice koje roditelji podržavaju.

Nada Mićić bila je student generacije, mnogo puta su joj za pet godina rada u školi ugovori produžavani na određeno.

11. januara i zvanično joj je prekinut ugovor, te je V3 još jednom promijenio učiteljicu.

N1

O političkom zapošljavanju u Osnovnoj školi “Branko Radičević”, govorila je i Nada Vasiljević, najmlađi master razredne nastave, koja je ranije učila V3.

Nadležni su ranije negirali namještanje konkursa i politički uticaj.

Roditelji protestuju zbog česte promjene nastavnog kadra u ovoj školi i učiteljica njihove djece Nede Mićić i Nade Vasiljević.

Roditelji učenika traže da se stane u kraj stranačkom zapošljavanju u školi. Politika je kažu odavno ušla u školske klupe i zbog toga dolazi do čestih promjena učitelja.

Na protokol Vlade RS su predali zahtjev u kojem traže smjenu ministarke prosvjete i kulture RS Natalije Trivić.

Tvrde da učitelji dolaze po stranačkoj liniji – posebno oni učitelji koji imaju člansku kartu Ujedinjene Srpske, čiji je član i ministar Natalija Trivić. Njihov zahtjev je kažu primio radnik obezbjeđenja.

Komentari

Vaš komentar