Hiljade osmijeha na terenima širom Bosne i Hercegovine

Promo 27. maj. 202214:01 > 14:01
Podijeli:
Izvor: PROMO

Plazma Sportske igre mladih su u prethodnom periodu obišle Krajinu i družile se sa mališanima u Ključu, Cazinu i Bihaću.

Pored sportskih takmičenja, dječaci i djevojčice su imali priliku učiti o načelima olimpizma, zaštiti životne sredine kroz radionice sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i kroz projekat „Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu“ koji Igre sprovode u saradnji sa kompanijom Coca-Cola. Sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, Igre na terenima, zajedno promovišu olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play.

Pokrovitelj regionalnih takmičenja Igara, ove godine je Vlada Federacije BiH.

Pored regionalnih takmičenja u Bihaću, u saradnji sa Gradom Bihaćem, Sportskim savezom Grada Bihaća te Turističkom zajednicom, Igre su organizovale m:tel Dan sporta za najmlađe učenike osnovnih škola. Više od 1.000 mališana, polusatni zabavni program, paljenje baklje na Gradskom trgu i takmičenja u igri između dvije vatre i atletici oduševili su sve prisutne u ovom gradu.

Igre svoje putovanje nastavljaju u Zvorniku, Bratuncu i Srebrenici, a konferencijom za medije održanoj 26.5. u Gračanici najavljeno je i svečano otvaranje 12. Plazma Sportskih igara mladih koje će se održati 1.6., a organizuje se u saradnji sa Gradom Gračanicom gdje će, pored zabavnog programa, m:tel Dana sporta te regionalnih takmičenja, biti održan i koncert Crvene jabuke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar