Jeste li spremni da BEZ STRAHA zagrizete jabuku ili da popijete hladan sok?

Promo 30. avg 202213:59
Podijeli:
Izvor: N1/Promo

Strah od zubara jedan je od najvećih i najučestalijih strahova kod brojnih građana, a kao posljedica straha od odlaska zubaru javlja se i strah od konzumiranja hladnog pića, jedenja grickalica ili strah od zagriza određenog voća. Sve to zbog toga što se njihovi zubi kvare i postaju osjetljivi, pa im zadaju velike muke prilikom najuobičajenijih svakodnevnih radnji.

Upravo s ciljem skretanja pažnje na važnost prevencije i pravovremenog liječenja zuba Poliklinika Dental Ortodont Centar dr. Bandić pokrenula je kampanju „Bez straha“, u kojoj porukama „Zagrizi bez straha“, „Grickaj bez straha“, „Osvježi se bez straha“ i „Dođi bez straha“ poručuju građanima da nema potrebe da strahuju od boli koju bi im moglo nanijeti hladno piće ili tvrda grickalica. Billboardi sa porukama i vizualima postavljeni su u cijelom Sarajevu, a građanima su ove zanimljive poruke već privukle pažnju.

„Poliklinika dr. Bandić u Sarajevu jedan je od vodećih i najsavremenije opremljenih dentalnih centara u Bosni i Hercegovini. Pacijentima već godinama pružamo najviši standard stomatoloških usluga, a ono što oni najviše cijene kod nas, osim vrhunske usluge, je i činjenica da kod nas na jednom mjestu mogu sve završiti – od preventivne stomatologije do složene njege poput ortodoncije, protetike, endodoncije, te oralne hirurgije i estetske stomatologije. Razumijemo da postoji strah od odlaska zubaru kod velikog broja građana, ali svi oni koji se odluče da njihov izbor bude upravo naša poliklinika, tog straha se vrlo brzo rješavaju. Tako želimo da naši trenutni, ali i budući pacijenti, nemaju problema ni sa osjetljivim zubima i da njima mogu jesti i piti šta god požele, bez ikakvog straha“, kazala je Razija Oruč, šefica ove zdravstvene ustanove.

Cilj kampanje „Bez straha“, dodala je Oruč, jeste da što veći broj ljudi shvati da je bolje prevazići strah od zubara nego dopuštati da ih taj strah dovede u probleme koje će imati ukoliko redovno ne budu vodili računa o zdravlju svojih zuba.

„Strah je nešto što sve nas ograničava i čini naš život težim, ali ukoliko taj strah utiče i na naše zdravlje onda je veoma važno taj strah što prije prevladati. Uz profesionalno i ljubazno osoblje naše poliklinike to će biti mnogo lakše, a konzumiranje hladnog pića, tvrdih grickalica i voća koje volite jesti bez korištenja noža za sječenje, će postati ponovo dio svakodnevnice“, poručila je Oruč.

Poliklinika dr. Bandić već godinama je posvećena traženju inovativnih načina i ulaganja u najmoderniju opremu kako bi na lice svojih pacijenata donijeli prekrasan osmijeh, a zubima prijeko potrebno zdravlje.

Bilo da su vam potrebne usluge preventivne stomatologije ili složeniji zahvati poput ortodoncije, protetike, implantologije, endodoncije ili oralne hirurgije, u ovoj poliklinici su opremljeni za sve. Tim poliklinike čini više od 30 stručnjaka, a rad u dvije smjene omogućava da u svakom trenutku budu na usluzi svojim pacijentima. Taj trud i zalaganje, ali i vrhunsku uslugu, prepoznali su i pacijenti, koji su Polikliniku dr. Bandić svrstali među top 5 najbolje ocijenjenih dentalnih poliklinika u BiH.

Da Poliklinika ispunjava standarde sigurnosti i kvaliteta pokazuje i činjenica da je od Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH (AKAZ) dobila certifikakt o akreditaciji. Ova akreditacija je dokaz o uspostavljenom sistemu sigurnosnih standarda s ciljem zaštite pacijenata, a odnosi se na ispunjavanje uslova prostora, opreme i kadra za obavljanje zdravstvene djelatnosti.

„Prepustite nama brigu o vašim zubima, a vama preostaje samo da redovno vodite računa o njihovom zdravlju i da se što više smijete. Čekamo vas da ‘Bez straha’ posjetite našu polikliniku i uvjerite se da su vaši zubi sigurni u našim rukama“, poručuju iz Poliklinike dr. Bandić.

Komentari

Vaš komentar