Konferencija ”Budućnost obrazovanja: Univerziteti 4.0” održana na SSST-u

Promo 07. okt. 202116:25
Podijeli:
Izvor: SSST

Četvrtog dana Sedmice održivog razvoja u Bosni i Hercegovini, u zgradi Univerziteta SSST održana je konferencija na temu ''Budućnost obrazovanja: Univerziteti 4.0''. Ovaj događaj uključio je mlade ljude i studente u dijalog o novim smjerovima i alatima koje obrazovanje treba prigrliti za održivi život i rad.

Konferencija je organizirana u partnerstvu UNDP-a sa Sarajevkskom školom za nauku i tehnologiju ( SSST) i Ekonomskim fakultetom u Sarajevu.

”Ova konferencija je od velikog značaja za sve visokoobrazovne institucije, s obzirom na to da su o budućnosti visokog obrazovanja govorili eminitetni predavači iz akademskih, vladinih, poslovnih i međunarodnih institucija naše zemlje, regiona i svijeta. Hvala svim učesnicima na velikom interesovanju, posebno studentima iz cijele BiH koji su danas bili pristuni onlline, te se upoznali sa najnovijim trendovima i inovacijama u obrazovnom i poslovnom sektoru”, rekao je profesor Nedim Čelebić jedan od organizatora konferencije i profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta SSST.

Diskusije su uključivale teme kao što su trendovi četvrte industrijske revolucije, univerziteti četvrte generacije, a ispitivali su se i različiti modeli finansiranja i istraživanja i razvoja, inovacije i tehnološki start-upi unutar univerzitetskih ekosistema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar