Saznali smo kako nastaju najljepše fotografije #wildandfreeBiH

Promo 30. sep 202209:16
Izvor: Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S22 postao je vjerni saputnik u promovisanju ljepote Bosne i Hercegovine i njenih čarobnih destinacija.

Mersed Ibrahimović iz Vogošće na svom Instagram profilu WildAndFreeBiH promoviše ljepote naše zemlje i inspiriše nas da bolje upoznamo njene planine i druge čarobne destinacije. Oduševljenje koje osjeti boraveći u prirodi nesebično i vrlo uspješno prenosi na svoje pratioce fotografijama od kojih zastaje dah.

Sa ovim avanturistom i planinarom razgovarali smo o tome kako nastaju njegovi radovi. Otkrio nam je da mu je od proteklog ljeta vjerni saputnik na putovanjima mobitel Samsung Galaxy S22 kojim fotka i snima, danju i noću, ne brinući za osvjetljenje, oštrinu i najsitnije detalje.

Izvor: Samsung Galaxy
Izvor: Samsung Galaxy
Izvor: Samsung Galaxy
Izvor: Samsung Galaxy

“U nekim teškim uslovima penjanja i dalekih destinacija, ne želite da sa sobom nosite tešku opremu. Tako sam i ja na više svojih putovanja odlučio da ponesem samo mobitel. Moja iskustva sa Galaxy S22 su veoma pozitivna jer, za razliku od nekih ranijih mobitela, zadovoljava moje potrebe za određene uslove putovanja i puno mi je lakše nositi samo telefon”, kaže nam Mersed.

Povratak telefonu za idealne lifestyle fotke

Otkriva i da je svoj rad na Instagramu prije dvije godine počeo s mobitelom, da bi potom prešao na kamere, ali da sada, zahvaljujući novom i inovativnom telefonu koji ima, ponovo može koristiti mobitel u svrhu fotografisanja i snimanja.

Ovaj avanturista i zaljubljenik u prirodne ljepote BiH naveo nam je i opcije koje su mu najdraže i zahvaljujući kojima bilježi sjajne fotografije i videozapise lokacija od Trebižata, preko prirodnog bazena u obliku srca kanjona Jablanička Bijela, pa do Visočice i brojnih drugih destinacija.

“Dosta opcija me iznenadilo na ovom uređaju, ali ako moram izdvojiti neke, definitivno bi to bila 8K rezolucija, nevjerovatna stabilizacija slike prilikom snimanja i naravno ponajviše funkcija Nightography s kojom mogu da pravim dobre fotografije u slabom osvjetljenju, kao i da fotografišem zvjezdano nebo, što je definitivno napredak”, kaže naš sagovornik.

Savjet za idealne fotografije telefonom Galaxy S22

Pitali smo ga i postoji li nešto što bi volio fotografisati ovim telefonom sa glavnom kamerom od 50MP, telefoto kamerom od 10MP i ultra širokom kamerom od 12MP, a dosad nije imao priliku.

“Mislim da sam sve isprobao što se tiče kamere i snimanja, jer sam od prvog dana želio istražiti mogućnosti ovog uređaja. Zapravo, još uvijek ga nisam probao pod vodom, tako da je to naredni korak”, rekao je s osmijehom.

Kao osoba koja nam svakom svojom novom objavom potakne želju da krenemo njegovim stopama i zaputimo se u prirodu, imao je i savjet za sve one koji žele da rezultat njihovog fotografisanja ili snimanja mobitelom Galaxy S22 uvijek bude savršen.

“Što se tiče savjeta, to bi bilo da se iskoristi potencijal kamere na ovom uređaju prilikom snimanja i fotografije u PRO modu i super slow motion”, poručio je Mersed koji nastavlja da uživa u avanturama i bilježi atmosferu s raznih strana divlje i slobodne BiH, baš kako je i nazvao svoj popularni profil.

Svi koji žele istražiti informacije o Samsung mobitelima Galaxy S serije, to mogu učiniti na sljedećim linkovima:

S22 i S22+: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s22/

S22 Ultra: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s22-ultra/

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar