Snimanje ekrana dlanom i glasom i druge uzbudljive opcije novog Galaxy A53

Promo 29. jul 202212:21
Podijeli:
Izvor: Samsung

Samsung Galaxy A53 5G je uzbudljiv pametni telefon srednjeg cjenovnog ranga koji nudi pregršt vrhunskih funkcija. Donosimo nekoliko zanimljivih opcija koje možda niste znali, a koje će vam sigurno pomoći da iz svog novog mobitela izvučete maksimum.

Snimak ekrana napravite dlanom

Sve što trebate uraditi da na svom pametnom telefonu Galaxy A53 napravite snimak ekrana je da jednostavno preko njega pređete dlanom. Dok prelazite dlanom, pustite da najveći dio vašeg dlana dotakne ekran, ali nemojte da ga dotičete prstima.

Otiđite u postavke, pronađite opciju Napredne funkcije i među njima opciju Pokreti i gestovi. Na dnu ćete pronaći funkciju koja se zove Prevlačenje dlanom za snimanje, koju trebate uključiti.

Izvor : Samsung

Na drugoj strani, želite li screenshot napraviti glasom, u tome će vam pomoći glasovni asistent Bixby. Samo ga pozovite i dajte mu glasovnu naredbu.

Brže “dozivanje” Bixbyja

Želite li brže pristupiti Samsung glasovnom asistentu Bixby, to vam je omogućeno putem glasovnih komandi, ali i pritiskom na tipku za napajanje. Za ovu funkciju neophodno je da u postavkama i naprednim funkcijama dodate funkcije koje želite da vaša “Power” tipka dobije.

Brže do kamere

Ponekad nam je potrebno da što prije napravimo fotografiju, pa je Samsung na modelu Galaxy A53 5G omogućio da kameru otvorite dvostrukim pritiskom na dugme za uključivanje. I tu naprednu funkciju možete uključiti u postavkama.

Drugačije ikonice aplikacija

Postoji jednostavan način da promijenite izgled ikonica na svom telefonu, a da pritom ne mijenjate cijelu temu koju ste izabrali. Držite prst na praznom mjestu na početnom ekranu i dodirnite dugme Tema. Izaberite ikonice na dnu. Možete izabrati bilo koju novu ikonicu, samo imajte na umu da se neki od paketa s ikonicama plaćaju.

Zašto odabrati Samsung Galaxy A53 5G

I za kraj, dodajmo i zašto bi ovaj model trebao biti na vašem “radaru” kada birate novi pametni telefon. Galaxy A53 5G se ističe po unaprijeđenim karakteristikama kamere, novom snažnom procesoru, izuzetno čvrstom ekranu, te još boljim mogućnostima povezivanja sa Galaxy ekosistemom.

Uz vrlo moćan sistem s četiri kamere, donosi i napredne mogućnosti fotografisanja i snimanja s OIS kamerom od 64 MP i prednjom kamerom od 32 MP. Dodatna vrijednost je i VDIS tehnologija koja omogućava stabilizaciju prilikom snimanja za kristalno čiste videozapise. Kamere koriste i AI tehnologiju koja u kombinaciji s unaprijeđenim Night Mode načinom rada osigurava da fotografije, iako nastale pri slabijem svjetlu, izgledaju besprijekorno. Tu su i poboljšani Portrait Mode način rada za odlične selfije i Fun Mode koji korisnicima pruža veliki izbor zabavnih filtera, a simpatična funkcija je i Object eraser za uklanjanje nepoželjnih objekata u pozadini.

Ono što nam je svima uvijek važno je i izdržljivost baterije, veliki i kvalitetan ekran za bolju preglednost i praćenje svih detalja, kao i super brzo punjenje. Sve ovo sadržano je u moćnom, a cjenovno povoljnom modelu Galaxy A53, uz veoma visok nivo sigurnosti i zaštitu dokumenata i privatnih fotografija.

Zbog svega ovoga sigurni smo da će vas Galaxy A53 5G dugo pratiti. Za više informacija posjetite:

https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-a/galaxy-a53-5g-awesome-black-256gb-sm-a536bzkleuc/.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar