Prikupljen dovoljan broj potpisa za raspuštanje Sabora

Regija 17. jun 201610:11 > 10:13
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Inicijativa SDP-a za prikupljanje potpisa za samoraspuštanje hrvatskog Sabora je prošla. Doznajemo kako je prikupljen dovoljan broj potpisa za samoraspuštanje Sabora i raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

U razgovoru koji smo vodili s nekoliko saborskih zastupnika potvrđeno nam je da postoji većina zastupnika u Saboru koja želi raspuštanje Sabora i prijevremene izbore.

Goran Beus Richembergh (HNS) izjavio je za N1 da je prikupljeno “više nego dovoljno potpisa” za raspuštanje Sabora.

Miroslav Šimić (Most) je kazao da nema točnu informaciju o broju potpisa, jer je to rezultat koordinacije više saborskih klubova, no navodi da je Most predao svoje potpise za raspuštanje Sabora te je najavio da će predsjednici Republike Hrvatske pokazati potpise prema kojima se Most zalaže za izbore, a ne preslagivanje Vlade.

Za 15. srpnja kazao je da je prihvatljiv datum za raspuštanje Sabora “iz razloga koje je naveo g. Petrov”.

Posljednji koji je potvrdio da će potpisati za izbore je Drago Prgomet koji je kazao da će za raspuštanje sabora potpisati čim dođe u Sabor.

”Predsjedništvo Hrida je odlučilo da će potpisati prijedlog o samoraspuštanju Sabora. Mislim da smo bili jasni – naša stranka ne sudjeluje u dogovorima oko preslagivanja. Poslali smo poruku da želimo izbore i danas ćemo potpisati odluku za samoraspuštanje. Hrid ide s vlastitom inicijativom i ne želimo sudjelovati u ničijoj kampanji”, kazao je Prgomet.

Jedna je zastupnica u Saboru protestirala što se sjednica odvija, kao da se ništa ne događa.

Konzultacije kod hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović možete pratiti OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.