N. Beograd: Pretraga zgrade pri kraju, napadača ni na vidiku

Regija 26. avg 201600:40 > 00:45
Izvor: N1

Nastavlja se potraga za osumnjičenim napadačem koji je pucao na Novom Beogradu nešto poslije 20 sati.

Veliki broj policajaca koji se nalazi u zgradi na Novom Beogradu gdje se krije muškarac koji je nešto poslije 20 sati pucao u ulici Jurija Gagarina sada se nalazi ispred zgrade u kojoj se napadač navodno krije.

Jelena Zorić, reporterka N1 koja prati slučaj sa mjesta dešavanja izvijestila je da sumnja da će napadač biti uhapšen večeras.

Naime, policija je istražila 14 spratova, odnosno 90 stanova, a po društvenim mrežama se pojavila informacija da je policija počela da obija stanove za koje sumnja da se u njima nalazi eventualni napadač.

Policija će svakako nastaviti potragu za napadačem, jer sigurnosne kamere zgrade u koju je ušao – pokazuju da nikada nije izašao.

Mala je vjerovatnoća da je uspio pobjeći pomoću požarnog ulaza, jer je policija u roku nekoliko minuta opkolila zgradu.

Ono što je sigurno jeste da se na stepeništu zgrade ne krije – te da će u narednom periodu nastaviti potragu po stanovima od 10 do 14 sprata gdje sumnjaju da se krije.

U ovom okruženju, ovo je jedina zgrada sa 14 spratova, sve ostale u okruženju su dosta niže. Nekoliko stanova nije pregledano, a to će policija uraditi u narednom periodu.

Policija u međuvremenu pušta ljude do šestog sprata da se vrate u svoje domove, a to ranije – nije bilo moguće. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook.