Mjesec dana pritvora za napadače na Azema Vlasija

Regija 14. mar 201722:06 > 22:07
Izvor: Anadolija

Osnovni sud u Prištini odredio je po 30 dana pritvora Muratu Jashariju i Avniji Llumniciju, osumnjiičenima za pokušaj ubistva kosovskog advokata Azema Vlasija.

Trećem osumnjičenom Arsimu Ibrahimiju, koji se tereti za pomaganje počiniocima prije i poslije napada određen je kućni pritvor.

Emrush Kastrati, advokat okrivljenog Murata Jasharija potvrdio je da je njegovom klijentu određena mjera pritvora u trajanju od 30 dana za ranjavanje Azema Vlasija, te da je ista mjera izrečena i Avniji Llumniciju koji je osumnjičen da mu je bio pomagač u izvršenju krivičnog djela.

Kastrati je najavio da je će podijneti žalbu na mjeru pritvora zato što, kako je kazao, njegov klijent nije imao namjeru da počini to krivično djelo.

Po njegovim riječima, Jashari je jučer priznao krivično djelo, te da mu je motiv bio politička prošlost Azema Vlasija, koji je za vrijeme bivše Jugoslavije bio visoki kosovski funkcioner.

Vlasi je juče ujutro ispred svog stana u Prištini ranjen u rame iz vatrenog oružja i nakon ukazane ljekarske pomoći pušten je na kućno liječenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.