Bauk vikao na ''prebjege'': Čega se bojite? Je li vas sram?

Regija 05. maj 201714:11 > 14:20
Izvor: N1

Predsjednik Kluba SDP-a Hrvatske Arsen Bauk u saborskoj je raspravi žestoko napao zastupnike koji su dali svoj potpis za imenovanje Gordana Jandrokovića predsjednikom Sabora.

“Prvo moje čestitke gospodinu Jandrokoviću na nominaciji za predsjednika Sabora, kada bude izabran dobit će i čestitku na izboru, a moj osobni dojam je da je svojim vođenjem sjednica Sabora kao potpredsjednik bio jedan od boljih, ako ne i najbolji potpredsjednik u vođenju sjednica. Da se ne naljuti kolega Brkić. Međutim, toliko o gospodinu Jandrokoviću.

On je postao ili će postati predsjednikom godinu i pol prije nego što bi to postao u dogovoru s Mostom. Tako ste navodno bili dogovorili. Mislim da će njegov mandat trati proporcionalno kraće nego što će trajati i mandat ovog Sabora, moja je procjena”, rekao je Bauk te nastavio, intenzivnijim tonom.

“Mi smo dobili prijedlog za Jandrokovića i na njemu se nalazi 76 imena. 72 imena koja su bila dio bivše parlamentarne većine, bez zastupnice Brune Esih i na dnu liste četiri imena kolega koji nisu bili dio dosadašnje parlamentarne većine. Znam da će možda kolegi Lackoviću sada narasti tlak, ali koristit ću pravo da mi kolege repliciraju da izravno pitam. Gospodine Mišiću, jeste li većina koja podržava Vladu ili samo tehnički?

Gospodine Škibola, jeste li većina koja podržava Vladu ili samo tehnički? Gospodine Saucha, jeste li većina koja podržava Vladu ili samo tehnički? Gospodine Glasnoviću, jeste li većina koja podržava Vladu ili samo tehnički?”, uputio je Bauk pitanja kolegama koji su dali svoje potpise za Jandrokovića, na što je u Saboru došlo do komešanja, a Bauk je s govornice počeo vikati:

“Imate mi pravo odgovoriti. I ako mi ne odgovorite, čega se bojite? Je li vas sram možda? Javite se za repliku! Ako vas je sram, ja ću shvatiti, i mene bi bilo na vašem mjestu.”

Bauka je prekinuo predsjedavajući Reiner upozorivši ga da je prešao granicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.