Ante Ramljak odgovorio "špijunima" iz BiH

Regija 22. sep. 201712:17 > 12:29
Podijeli:
Izvor: N1

Osim političara od strane agenata Obavještajno-sigurnosne agencije BiH prisluškivani su navodno i hrvatski privrednici. Među njima i direktori Konzuma BiH te Velproa, a preko njih i vanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak

Tportal je pitao Ramljaka zabrinjavala li ga to što se, kako navode, našao na meti bh. agenata. On je poručio kako o tome nema saznanja i ne može komentarisati te navode, ali da bi, ako je to tačno, bilo bolje da su slušali Dubiozu kolektiv umjesto njega.

“Krenuli smo u provedbu plana da se Mercator vrati u BiH, preuzme svoje dućane i da ćemo dokapitalizirati Konzum i svježim novcem iz Agrokora i prije svega smiriti situaciju s dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja”, kazao je Ramljak.

Pojasnio je kako trenutni dug Konzuma BiH prema dobavljačima iznosi 40 miliona konvertibilnih maraka a on će biti izmiren na temelju ulaganja svježeg kapitala u tu firmu iz Leda i Sarajevskog kiseljaka kao i dijelom iznosa od 15 miliona eura koji će za BiH biti izravno izdvojen iz sredstava Agrokora.

Ulaganjima u Konzum BiH, kako je rekao Ramljak, Ledo i Sarajevski kiseljak će de facto postati njegovi novi vlasnici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.