Grmoja pojasnio svoju izjavu o izbjeglicama iz BiH

Regija 08. dec 201714:34 > 16:10
Izvor: N1

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je u petak, nakon što se stranački kolega Vlaho Orepić ogradio od Grmojine izjave o mogućim tužbama Bošnjaka, da tu izjavu treba promatrati u kontekstu.

Grmoja je u četvrtak na upit o mogućim tužbama Bošnjaka nakon presude bosanskohercegovačkoj šestorici odgovorio kako “onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve izbjeglice koje je primila i svu pomoć koju je činila”. Od te se izjave potom na Facebooku ogradio Orepić. 

“Jasno je iz moje izjave da nisam iznio nikakav prijedlog, jer za njega nema ni pravne osnove. Želio sam naglasiti činjenicu da je Hrvatska pomogla Bošnjacima i u očuvanju BiH i, uostalom, izjavu sam zaključio da trebamo prekinuti s tim pričama. To nije bio prijedlog, mediji su ga predstavili kao moj prijedlog”, rekao je Grmoja novinarima.

Kolega Orepić je, kaže Grmoja, jedan dio izjave izvukao i ogradio se od nje, ali izjavu treba promatrati u kontekstu.

“Pohvalno je da on kao hrvatski branitelj zagovara pomirenje, a to sam i ja naglasio i rekao da treba prestati s prepucavanjima i mislim da bi korektno bilo prenijeti izjavu u cijelosti”, poručio je Grmoja.