Novi snimak pretučenih huligana s derbija Partizan – Zvezda

Regija 03. jan 201810:53 > 10:58
Izvor: YouTube/Jutarnji List

Zagrebački "Jutarnji list" je na svom Youtube kanalu objavio novi snimak huligana koji su učestvovali u neredima na derbiju između Partizana i Crvene zvezde u Beogradu.

https://youtube.com/watch?v=8mMh8wa3LtU

Na snimku se vide krvavi i svučeni huligani koji su 14. decembra učestvovali u incidentima na južnoj tribini stadiona u Humskoj tokom fudbalske utakmice Partizan – Crvena zvezda, prenosi B92.

“Jutarnji” navodi da su “hrvatski huligani snimljeni nedugo nakon krvavog derbija u Beogradu”.

“Smješteni su u jednoj prostoriji, dio njih sav izubijan leži, a po svemu sudeći oko njih su policajci koji ih ispituju ko su oni i odakle su”, navodi zagrebački list, a prenosi B92.

Hrvatski huligani se trenutno nalaze pod istragom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a njihova država nije imala nikakve zahtjeve ovim povodom prema Srbiji, osim “molbe da se dostavi obavještenje u kojoj fazi postupka se nalazi konkretan slučaj”, javlja Jutarnji list.

Podsetimo, MUP je posle nasilja na utakmici Partizana i Zvezde saopštio da je u “prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba”, kao i da ima više povrijeđenih. Dan nakon nereda, pritvor od 30 dana određen je šestorici državljana Hrvatske. 

Svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a pritvor im je određen zbog krivičnog dela, zaprećene kazne, mogućnosti bjekstva i uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni su potom prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Iz Tužilaštva su ranije saopštili da su se tokom saslušanja svi osumnjičeni branili šutnjom.

Naknadno su još tri lica uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u neredima na večitom derbiju u Beogradu i određen im je pritvor do 30 dana.

Reč je o O.S. i M. L. kojima je određen pritvor, kao i L.Z. kojem je izrečena mera zabrane napuštanja stana uz nanogicu.