Janković: Upad ROSU izrežiran, Vučić da objasni snimak

Regija 28. mar 201813:52 > 16:15
Podijeli:
Izvor: N1

Predsjednik Pokreta slobodnih građana, Saša Janković pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni snimak na kojem se vidi da obezbjeđenje Marka Đurića zna da će pripadnici kosovske policije upasti na skup u Kosovskoj Mitrovici.

Janković je kazao da se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako pripadnici određenih službi u okruženju Marka Đurića znaju unaprijed da će pripadnici ROSU upasti na skup, jer kažu “stigli su”, pokazuju određeni znak rukom, nakon čega se prekida sastanak i kako je kazao, počinje predstava kosovske policije.

“Da li je moguće da je Aleksandar Vučić žrtvovao bezbednost građana na Kosovu i Metohiji, posebno građana srpske nacionalnosti, stabilnost u regionu, zarad sopstvene političke promocije i osećanja bitnosti i toga da sedi u društvu Federike Mogerini”, upitao je Janković.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da je predstavnica Evropske unije Federica Mogherini znala šta će se desiti u Kosovskoj Mitrovici, Janković je rekao da “mu ne pada na pamet da poveruje da je međunarodna zajednica upletena u takvo nešto”.

“Pitam se kako će proći Srbija, ako međunarodna zajednica shvati da se neko igra pozorišta da bi nastavio da dobija podršku za nelegitimnu vlast u Srbiji”, kazao je Janković novinarima u prostorijama PSG-a.

On je istakao da su incidentom u Kosovskoj Mitorivici poniženi građani Srbije i Srbija.

Upitan da li je privođenje režirano u dogovoru sa albanskom stranom, Janković je kazao da javnost u Srbiji zna da se Vučić sastao sa Hašimom Tačijem u Njujorku ali da i dalje nisu poznati detalji tog razgovora.

On je dodao da će Vučić odgovarati jer je došao na vlast da bi rješio pitanje Kosova, koje ni poslije šest godina nije rješio.

SNS:Verbalni zločin

Gnusne priče o tome da je napad na Srbe na Kosovu i Metohiji, izveden bombama i dugim cijevima sa bojevom municijom, tek “predstava“ sebi može da dozvoli samo čovjek bez ikakvih skrupula, bez elementarne časti i bez promila osjećaja za državni i narodni interes, izjavio je član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

Iako je nemušto pokušao da svoj verbalni zločin nad sopstvenim narodom lokalizuje i iz njega izuzme međunarodnu zajednicu, Janković je propustio jedan detalj: Euleksova vozila koja su učestvovala u napadu prištinskih specijalaca.

Orlić ocjenjuje da je Janković za učešće u “pozorištu“ optužio i međunarodnu zajednicu, samo toga nije svjestan.

Srpska lista: Opozicija oruđe u tuđim rukama

Srpska lista optužila je opoziciju u Srbiji da je “oruđe u tuđim rukama” jer im, “spin doktori u zapadnim centrima moći pišu teorije zavere i pokušavaju da izazovu paniku među građanima”.

“Rаčunаli smo nа to dа će pojedini sаmozvаni političаri iz Beograda, čiji su jedini glаsаči u strаnim аmbаsаdаmа, požuriti dа dignu glаs protiv svаkog nаgoveštаjа okupljаnjа i ujedinjenjа Srbа nа Kosovu i Metohiji”, navela je Srpska lista.

Dodaju da su lideri Socijaldemorkatske stranke Boris Tadić, Narodne stranke Vuk Jeremić i Pokreta slobodnih građana Saša Janković “digli buku” oko incidenta u Kosovskoj Mitrovici, jer je njihov posao da doprinesu “аlbаnskom držаvotvornom projektu nа Kosovu i Metohiji, а srpski nаrod nаterаju na nezamislivo, na otimаnje srpskog Jerusаlimа”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.