Katamaran posljednji put vozi Olivera u njegovu Vela Luku

Regija 31. jul 201818:48 > 21:10
Izvor: Dino Stanin/PIXSELL

Ispraćaj preminulog pjevača Olivera Dragojevića na njegovo posljednje putovanje počeo je u utorak u Splitu misom zadušnicom u crkvi Svetog Frane, a njegov lijes nošen je preko cijele Rive do Gata svetog Nikole, odnosno katamarana, koji je otplovio za Korčulu na kojoj će u srijedu biti pokopan.

Sam pogreb zakazan je za srijedu u 18 sati na mjesnom groblju Sv. Roka u Veloj Luci u krugu obitelji i prijatelja.

20:40 Katamaran s Oliverom zaustavljen je nasred Bračkog kanala. Brojni građani se bakljama i signalnim raketama s brodica i otoka opraštaju od velike legende hrvatske glazbe.

20:30 Kapetanija organizira brodove na Hvaru za špalir.

20:20  Ispraćaj Olivera i na moru. Brodice i topovnjače Hrvatske ratne mornarice prate katamaran prema Korčuli uz bakljadu pripadnika HRM-a kao posljednji pozdrav.

Nakon komemoracije koja je jutros održana u splitskom HNK-u, brojni sugrađani, ali i Oliverovi članovi obitelji i prijatelji, uz molitvu i njegove pjesme ispratili su ga do gata Sv. Nikole, gdje je katamaranom isplovio prema Veloj Luci.

N1

19:50 Zapaljeno je 70 baklji za 70 godina na zvoniku Svetog Duje Oliveru u čast te je spuštena zastava s njegovim likom.

N1

19:30 Na ispraćaju su prisutne tisuće ljudi, a u ovim trenucima pristao je katamaran kojim će lijes s Oliverovim tijelom biti otploviti prema Korčuli.


19:20
U pratnji katamarana za Korčulu bit će dvije raketne topovnjače Hrvatske ratne mornarice, brodovi MUP-a i Lučke kapetanije te stotine brodica. Poseban ispraćaj pripremaju otočani: Bračani i Šoltani prolazak katamarana pozdravit će u Splitskim vratima, kod otočića Mrduja, a Hvarani i Višani kod Paklinskih otoka.

N1


19:15 U splitsku luku uplovile su topovnjače Hrvatske ratne mornarice koje će pratiti katamaran kojim će lijes Olivera Dragojevića ploviti na Korčulu.

19:07 Uz molitvu i pjesme u njegovu čast, oglasit će se brodske sirene, ali i bumbalo – veliko zvono na zvoniku Svetog Dujma.

19:00 Grad Pula će u 23 sata “ugasiti” pulsku Arenu. “U spomen na nedavno preminulog glazbenika Olivera Dragojevića, pulska Arena će u utorak navečer od 23 sata ugasiti svoju rasvjetu i tako simbolično odati počast jednom od najvećih hrvatskih glazbenika u povijesti”, priopćeno je iz Grada Pule.

18:51 Završena je misa. Kreće posljednji ispraćaj Olivera u procesiji preko Rive do katamarana koji će ga odvesti na Korčulu gdje će biti pokopan. Sam pogreb zakazan je za srijedu u 18 sati na mjesnom groblju Sv. Roka u Veloj Luci u krugu obitelji i prijatelja.

N1

18:50 Pripadnici Torcide spremaju bakljadu u točno 19.50 sati, u znak godine osnutka.

18:40 Mnogobrojni građani stigli su na splitsku Rivu kako bi se oprostili od legendarnog Olivera. Pristigli su i članovi Torcide obučeni u bijele majice koji za Oliverov ispraćaj pripremaju bakljadu.

N1

18:30 Obitelj i prijatelji te brojni drugi oprostili su se od poznatog pjevača jutros na komemoraciji održanoj u čast Oliveru u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Sam pogreb zakazan je za srijedu u 18 sati na mjesnom groblju Sv. Roka u Veloj Luci u krugu obitelji i prijatelja.