Regija uz ples i pjesmu ušla u 2019, Dino Merlin "zapalio" Budvu

Regija 01. jan 201908:22 > 08:24
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Kao i svake godine, najveći turistički centri u regiji za doček 2019. godine na otvorenom spremili su bogat kulturno-zabavni program.

U Beogradu su u novogodišnjoj noći nastupili pjevači Saša Kovačević i Haris Džinović, kao i bendovi Bajaga i instruktori i Dejan Petrović Big bend.

Bajaga, Džinović, Hari Mata Hari

Na samom dočeku pjevao je Saša Kovačević od 21 čas, potom od 22,15 časova na bini su se pojavili Bajaga i instruktori. Dvadesetak minuta pred ponoć nastupio je Haris Džinović, a potom je publiku zabavljao i Dejan Petrović Big Bend.

Prvog dana 2019. godine, na programu od 14 sati će biti koncert klasične muzike, a zatim i nastupi Raste, Gramofondžija, Senidah i Disciples.

Bogata ponuda crnogorskog primorja

Crna Gora je godinama destinacija najboljeg prazničnog provoda u regionu. Tako je bilo i ove godine, jer su na trgovima širom Crne Gore 31. decembra nastupile neke od najvećih muzičkih zvijezda regiona.

Gradovi na crnogorskom primorju Budva, Kotor, Tivat, Herceg Novi i Bar obezbijedili su značajna finansijska sredstva, kako bi 2019. godinu dočekali uz najveće muzičke zvijezde regiona.

Crnogorska metropola turizma Budva i ove godine je u centru domaće i regionalne javnosti kada je novogodišnji doček u pitanju. Na trgu ispred zidina Starog grada novogodišnji program je počeo 28. decembra. Novu 2019. godinu posjetioci u Budvi dočekali su uz pjesme jedne od najvećih muzičkih zvijezda Balkana, Dine Merlina.

U Kotoru je novogodišnji program počeo 30. decembra. Zvijezde novogodišnje večeri bili su Damir Urban, Darko Rundek, Bombaj štampa i M.O.R.T.

U organizaciji Turističke organizacije i Opštine Herceg Novi, pripremljen je višednevni muzički program sa bogatim pratećim sadržajima. Program je prilagođen različitim muzičkim ukusima, pa je 30. decembra nastupila splitska pop pjevačica Jelena Rozga, dok je 31. decembra nastupila beogradska rok grupa “Riblja čorba”. Prvog dana 2019. godine nastupiće jedna od najvećih domaćih muzičkih zvijezda Sergej Ćetković.

U Tivtu zvijezda novogodišnje noći je bio Željko Joksimović, dok će 1. januara 2019. nastupiti Lepa Brena. U Baru, na gradskom trgu, 31. decembra je nastupio Sergej Ćetković.

Priština slavi uz “Čekaj na Trgu”

Stanovnici Prištine i svi koji su se našli u glavnom gradu Kosova za doček Nove godine su imali priliku da uživaju u koncertu na otvorenom, koji je organizovala Opština Priština.

Koncert pod nazivom “Čekaj na Trgu” održan je na Trgu Zahir Pajaziti u centru Prištine 31. decembra sa početkom u 22 sata, a nastupili su kosovske pop i rok zvijezde, među kojima Lendri Vula, Flaka Krelani, Dren Abazi i Zig zag orkestar, Xuxi, James i drugi.

U novu 2019. godinu su tradicionalno ušli velikim vatrometom.

Na Trgu bana Jelačića hiljade Zagrepčana

Na Trgu bana Jelačića Novu 2019. godinu dočekalo je nekoliko hiljada Zagrepčana i stranih turista koje je točno u ponoć pozdravio zagrebački gradonačelnik uz vatromet.

Centralni doček Nove godine na otvorenom u Zagrebu i ove godine bio je na Trgu bana Jelačića gdje se uz prigodni glazbeni program okupilo mnoštvo Zagrepčana i stranih turista.

Program dočeka na Trgu započeo je u 21.30 sa DJ akademijom, zatim su do ponoći nastupali 4 tenora.

Tačno u ponoć upriličen je vatromet, a okupljenjima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Nekoliko minuta iza ponoći zabavu je nastavio zagrebački bend Hladno pivo koje obilježeva 30 godišnjicu rada.

Doček je organiziran na otvorenom u širem gradskom centru u sklopu Adventa u Zagrebu, a u okolnim kafićima i klubovima također su organizirani dočeci.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.