"Izraelci dolaze u Hrvatsku da se ispričaju zbog problema s F-16"

Regija 06. jan 201919:04 > 19:39
Izvor: REUTERS/Amir Cohen

Izraelski novinar Barak Ravid na Twitteru je objavio kako izraelski dužnosnici u srijedu dolaze u Zagreb ispričati se zbog problema s vojnim zrakoplovima.

Barak Ravid tvrdi da će u srijedu visoki dužnosnik izraelskog ministarstva obrane doći u Zagreb. Tu bi se trebao ispričati jer nisu uspjeli uvjeriti Trumpovu administraciju da odobri dogovor između Izraela i Hrvatske o kupnji F-16 Barak vojnih zrakoplova. 

“Očekujemo dodatna objašnjenja od izraelske strane. Prema navodima MORH-a predstavnici izraelskog ministarstva obrane boravit će idući tjedan u Zagrebu”, kazao je premijer Andrej Plenković na prijemu SNV-a.

Napomenuo je i kako je proces kupnje borbenih zrakoplova od Izraela provjeren. “Hrvatska je imala stručni tim koji je analizirao sve ponude”, rekao je dodavši kako je izraelska ponuda tada, na temelju procjene stručnoga tima, ocijenjena kao najbolja i najkompletnija.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.