Zbog propalog posla s avionima, zasjeda Vijeće za odbranu u Hrvatskoj

Regija 14. jan 201906:47 > 06:50
Podijeli:
Izvor: (ilustracija)

Danas, januara održat će se sjednica Vijeća za odbranu Hrvatske na kojoj će biti predstavljeni izvještaji o postupku nabavke borbenih aviona.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je od načelnika Glavnog štaba, Mirka Šundova da na sjednici podnese detaljni izvještaj o trenutnom stanju borbenog zrakoplovstva.

Obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, predsjednica Grabar-Kitarović nada se da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

“Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine”, saopšteno je prošle sedmice iz Ureda predsjednice Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.