U Novom Sadu sahranjen stradali pilot Omer Mehić

Regija 16. mar 201517:51 > 17:55
Izvor: Anadolija

Na Novom groblju u Novom Sadu danas je sahranjen major Omer Mehić (47), pilot koji je stradao u nesreći vojnog helikoptera prilikom koje je poginulo sedmoro ljudi.

Više stotina kolega i prijatelja došlo je na posljednji počinak ispratiti čovjeka koji je u pilotskoj karijeri spasio više od 1.000 ljudi, a upravo je stradao prilikom pokušaja da spasi život petodnevne bebe i preveze je u dječiju bolnicu u Beogradu.

Sahrani su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, te komandant 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije general Predrag Bandić.

Major Mehić je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece.

Na groblju u Kovilju kraj Novog Sada danas je sahranjen i kopilot kapetan Milovan Đukarić, takođe stradao u helikopterskoj nesreći.

Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija
Izvor: Anadolija

Podsjećamo, u nesreći vojnog helikoptera koja se dogodila u petak 13. marta u blizini aerodroma Nikola Tesla, spasavajući bebu, stradali su pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, ljekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović i beba porodice Ademović.