Najveća plata 2019. godine u Crnoj Gori bila 54.440 eura

Regija 23. maj 201909:43 > 09:47
Podijeli:
Izvor: Pixabay.com

Najveća plata u ovoj godini u Crnoj Gori bila je 54.440 eura i dobio je domaći građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja, piše danas Pobjeda.

Ova zarada čini 106 prosječnih koje se kreću od 510 do 514 eura, zavisno od mjeseca.

Iz Poreske uprave ne saopštavaju imena osoba niti kompanije koje su rekorderi po isplaćenim zaradama, jer ih u tome sprečava zakon.

I drugo mjesto sa 41.292 eura neto isplate drži isti sektor i takođe domaći građanin, na trećoj poziciji u ovom dijelu godine je zarada od 34.337 eura a isplaćena je rezidentnom licu zaposlenom u djelatnosti vazdušnog saobraćaja, rečeno je iz Poreske uprave.

Iz ovog državnog organa podsjećaju da su ove enormne zarade isplaćene samo u jednom mjesecu.

“Navedeni iznosi isplaćeni su licima samo u jednom mjesecu, te se ne može zaključiti da se radi o redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako su unijeti u IOPPD obrasce pod šifrom 1-zarade pa se kao takvi i vode u sistemu Poreske uprave”, objasnili su iz Poreske uprave.

Za razliku od ovih enormnih zarada, najniža zarada u Crnoj Gori je 193 eura i “ističe joj rok” za nešto više od mjesec dana jer su se Vlada, sindikati i poslodavci dogovorili da od jula bude 222 eura.

Prosječna neto zarada se u Crnoj Gori kreće od 510 do 514 eura, kako koji mjesec.

U parlamentu je prije nekoliko dana poslanik SDP Raško Konjević saopštio da zaradu ispod 250 eura prima 77 hiljada zaposlenih.

U prošloj godini najveća isplaćena zarada bila je 60.040 eura. Isplaćena je strancu – nerezidentu u sektoru telekomunikacija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad