Zagreb: Predstava i pokloni za mališane povodom Ramazanskog bajrama

Regija 09. jun. 201921:53 > 21:56
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) povodom Ramazanskog bajrama organiziralo je program za djecu pod nazivom „Radujmo se Bajramu“.

U Zagrebačkom kazalištu lutaka (ZKM) u sklopu programa „Radujmo se Bajramu“ izvedena je predstava “Lakonoga u čarobnoj šumi” u produkciji Udruženja za promicanje kulture „Fani“ iz Sarajeva.

Riječ je o već tradicionalnom projektu Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) povodom Ramazanskog bajrama.

Najmlađima i njihovim roditeljima prije početka predstave obratio se novoizabrani predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić, koji je okupljenima čestitao Ramazanski bajram te poručio kako će se ovaj program održavati i narednih godina, s obzirom na dobar odaziv roditelja i djece.

Nakon predstave, na kojoj je sudjelovalo oko 220 mališana u dobi od 2 do 12 godina, djeci su podijeljeni prigodni darovi.

Izvor : N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad