Vučić se odrekao imuniteta za spor s Jeremićem, sud čeka odluku Skupštine

Regija 13. jun. 201909:30 > 10:02
Podijeli:
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je putem svojih advokata na tužbu koju je protiv njega podnio lider Narodne stranke Vuk Jeremić i odrekao se predsjedničkog imuniteta. Sutkinja je odlučila da se današnje ročište ne održi dok se, po nalogu Apelacionog suda, Narodna Skupština ne izjasni da li mu za ovakav slučaj može biti skinut imunitet.

Vuk Jeremić je tužio Aleksandra Vučića za povredu časti jer ga je predsjednik države nazvao “šefom međunarodne bande lopova”. On je u parničnom postupku tražio odštetu u visino od 50 miliona dinara.

Jeremić se pojavio na jutrošnjem suđenju u pratnji svojiha advokata, među kojima je i Vladimir Gajić, koji je rekao da prvostepeni sud zajedno sa Apelacionim sudom u Beogradu uzima ulogu punomoćnika tuženog u ovoj parnici i stavlja ga pod jednu vrstu zaštitu.

Advokat Aleksandra Vučića, Dragan Palibrk, kazao je da je šokiran time što Jeremić traži 50 miliona dinara za odštetu i da je svakakve uvrede od Jeremića trpio i njegov klijent Aleksandar Vučić.

Palibrk je dodao da Vučić ima princip da političari poslije izgovorenih riječi ne bi trebalo međusobno da se tužakaju, već da bi sve što imaju da kažu trebalo da koriste u političkoj areni, a ne u sudnici.

Sudija u ovom predmetu rekla je da će se naknadno ročiše zakazati poslije odluke Narodne Skupštine ukoliko se odobri nepozivanje na imunitet Aleksandra Vučića. Ona je dodala da bi tužilac i tuženi možda spor mogli da izglade medijacijom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad