Posljednji razgovor pilota i kontrole prije pada helikoptera

Regija 07. apr 201514:47 > 14:53
Izvor: N1

Ministarstvo odbrane Srbije u ponedjeljak uvečer objavilo je priloge izvještaja komisija za utvrđivanje uzroka pada helikoptera.

Ministarstvo je objavilo sve priloge iz izvještaja komisija na svojoj stranici, osim onih za koje Generalštab nije saglasan da se učine dostupnim javnosti.

Prilozi izvještaja komisije koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije imaju 76 stranica, a prilozi izvještaja stručne komisije koju je formirao komandant RViPVO 198 stranica.

Objavljeni su i audio snimci, a poslušajte kako je tekao razgovor pilota Omera Mehića sa kontrolom letenja na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” tokom drugog pokušaja da prizemlji helikopter.

Nesporazum sa kontrolom letenja ključan za krajnji ishod leta

Izvršena su dva prilaza sletanja i nakon prvog nepreciznog, piše u izvještaju, Prilazna kontrola letenja Beograd je odlučila da ostane na njihovoj frekvenciji do kraja prilaza. Kako se navodi u izvještaju, u posljednja dva minuta došlo je do grešaka i nesporazuma koji su bili ključni za krajnji ishod leta:

Nakon jedne nautičke milje do dodira, posada izlazi iz pravca prilaza u desno. U daljem letu povećava i visinu i smanjuje mogućnost da uoči pistu.

Posada javlja visinu od 140 metara misleći na visinu iznad piste, na šta kontrolor letenja ne reaguje jer očekuje da pilot govori o nadmorskoj visini, što je standardna procedura za civilne vazduhoplove. S obzirom da ne zna da pilot govori o stvarnoj visini, kontrola letenja ga ne upozorava da sa te visine i ne može da vidi pistu zbog niže baze oblaka.

Kontrolor preporučuje da helikopter zalebdi iznad piste, što je za ovaj tip helikoptera, bez spoljne vidljivosti, nemoguće. Posmatrajući radarski odraz sa radara koji nisu namijenjeni za precizno navođenje, kontrolor posadi daje informaciju da je tačno na pragu piste. Međutim, u tom trenutku helikopter se nalazi visoko i bočno udaljen od piste. Posada vjerovatno prebacuje pažnju van kabine helikoptera, pogledom traži pistu neposredno ispod i ispred helikoptera i stvara uslove za uvođenje helikoptera u nepravilan položaj.

U izvještaju se navodi da je komisija uspjela da u potpunosti rekonstruiše šta se događalo sa helikopterom i njegovim dijelovima od trenutka prvog kontakta sa tlom. Ustanovljeno je da su svi lomovi strukture nastali tokom kretanja olupine po tlu i da nije došlo ni do kakvog loma ili otkaza strukture u bilo kojoj fazi leta.