Pendarovski Borisovu: Ljubavi kako si, pozdravi od Zokija

Regija 11. jul. 201921:47 > 12. jul. 2019 08:34
Podijeli:
Izvor: Youtube/Printscreen

Pozdrav premijera Bugarske Bojka Borisova i predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog na marginama nedavno održanog samita u Sarajevu postao je hit na društvenim mrežama. Borisov je prekinuo razgovor sa srbijanskom premijerkom da bi pozdravio makedonskog predsjednika, koji se Borisovu obratio sa: "Ljubavi, kako si mi?".

Pozdravljajući bugarskog premijera, makedonski predsjednik Stevo Pendarovski izgovorio je rečenicu koja je izazvala talas šala na društvenim mrežama. On se raspoloženom Borisovu obratio sa: “Ljubavi, kako si mi” i prenio mu “pozdrav od Zokija”, misleći na premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.

Premijer Bugarske pozvao je Pendarovskog da mu se pridruži u društvu sa Anom Brnabić, a na osnovu snimka vidimo da je to bio prvi put da se predsjednik Sjeverne Makedonije i premijerka Srbije sreću.

Poruke ljubavi čule su se u Sarajevu i od bugarskog premijera. Odgovarajući na pitanja novinara o sporu sa Srbijom zbog izjave šefa srbijanske diplomatije Ivice Dačića, Borisov je poručio: “Pozdravite Ivicu, mnogo ga volim i da izađe i kaže – izvini Bojko, nisam pravilno razumio. Eto to je pravo rješenje i da produžimo dalje. To kažite Ivici”.

Pendarovski je u emisiji 360 stepeni, emitovanoj 21. juna ove godine, rekao da se Goče Delčev proglasio Bugarinom. Ova izjava naišla je na pohvale Borisova i drugih istaknutih bugarskih političara.

Makedonska televizija Telma objavila je dan kasnije da je Goce Delčev novi uslov pred Makedonijom za dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom, a koji je došao od bugarskog premijera Bojka Borisova.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad