Vlast pojačava pritiske na N1, i Skupština kao platforma za obračun s medijima

Regija 26. jul 201913:48 > 13:49
Izvor: N1

Samo dva meseca nakon poslednjeg godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji u kojem je stanje medijskih sloboda ocenjeno kao loše i bez napretka zbog čega Evropska unija izražava ozbiljnu bojazan, izvršna vlast u Srbiji nedvosmisleno pokazuje da nema nameru da bilo šta menja.

Naprotiv, iz dana u dan pojačava pritiske na N1 i preostale nezavisne medije pokazujući jasno da neće stati do njihovog potpunog istrebljenja.

Nakon što su prošle nedelje poslanici vladajuće koalicije, umesto da raspravljaju o dnevnom redu, satima u republičkom parlamentu napadali televiziju N1 i druge nezavisne medije, i jučerašnja sednica Skupštine na kojoj su premijerka i ministri u Vladi odgovarali na poslanička pitanja, u velikoj meri je iskorišćena za seriju novih optužbi, napada i pritisaka na televiziju N1.

Iako je premijerka Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, tokom sednice Skupštine i sama potvrdila da je televizija N1 registrovana u Luksemburgu i da se ne emituje protiv zakona Srbije, poslanici vladajuće koalicije su u očigledno sinhronizovanoj i režiranoj akciji uz pomoć ministara i premijerke nastavili sa kampanjom protiv N1.

Na taj način, izvršna vlast u Srbiji je na najgrublji način i samu Skupstinu Srbije pretvorila u platformu za obračun sa nezavisnim medijima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad