Protest u Beogradu: Poziv na bojkot izbora, vrata RTS-a ofarbana u pink

Regija 07. sep 201919:37 > 20:32
Podijeli:
Izvor: N1

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu Srđan Marković pozvao je na bojkot izbora, uz ocjenu da svi koji izađu na izbore bit će još jedna frakcija Srpske napredne stranke. Protest završen ispred zgrade RTS-a gdje su učesnici ružičastom bojom farbali vrata.

“Bojkot jer hoćemo da živimo normalno. To su izbori za lokalne šerife i podjelu plena, a niko od nas neće dozvoliti da Srbija bude vaš plijen”, rekao je Marković.

Prema njegovim riječima kad već “falsifikuju diplome, falsifikovat će i izlaznost na svojim izborima”.

“Muka nam je od vaših laži i nasilja. Ne bojimo vas se”, rekao je Marković.

Valerija Raković ocijenila je da su građani devet mjeseci na ulici, a vlast nema namjeru da kaže da je Siniša Mali lažni doktor nauka i plagijator.

Ona je rekla da je “on ministar finansija i svima određuje budžet pa i ovoj instituciji”, aludirajući na Univerzitet.

Protest “Jedan od pet miliona” ove subote počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle su, kako navode, “Goran Vesić i Srpska napredna stranka pokušali da ih uklone ruiniranjem Trga Republike”.

Protestna šetnja išla je od Platoa ispred Filozofskog fakulteta, ulicom Vase Čarapića, potom Makedonskom i Svetogorskom ulicom do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS). Tu su učesnici i organizatori protesta, ružičastom bojom farbali vrata RTS-a.

Staklo na ulazu RTS-a ofarbano je u pink boju, a Miodrag Simović je podsjetio da je prije dvije sedmice otkriven spomenik Mići Orloviću koji je označavao slavno vrijeme RTS-a.

“To je bilo onda, danas je RTS – SNS. To su boje koje više danas pristaju RTS-u”, rekao je on.

On je naglasio da je Javni servis stranačko glasilo.

“Ljudi koji su časni u RTS-u treba da bojkotuju uređivačku politiku, a mi svi zajedno da bojkotujemo izbore”, rekao je Simović.

Sljedeći protest zakazan je za subotu, 14. septembar u 19 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad