Sindikat policije o ranjenom migrantu u Hrvatskoj: Došlo do slučajnog opaljena

Regija 19. nov. 201910:52 > 11:02
Podijeli:
Izvor: N1

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o najnovijem slučaju gdje je strani državljanin, za kojega se sumnja da je ilegalno prelazio granicu, propucan te se sada bori za život.

Podsjetimo kako je u subotu na području Tuhobića kod Rijeke ozlijeđen strani državljanin za kojega se sumnja da je ilegalno prešao granicu. Strani državljanin je i dalje u životnoj opasnosti.

Kako javlja naš reporter Ranko Stojanac, u ponedjeljak je dodatno operiran u riječkom KBC-u.

Navedeni slušaj je u N1 Studiju uživo komentirao šef Sindikata policije Dubravko Jagić.

“Ne bih koristio riječ upucao. Stojimo iza kolege. Dakle, došlo je do slučajnog opaljenja. Naravno, na teren su izašle sve službe, Ministarstvo unutarnijh poslova, koji su išli ispitati i došlo se do zajedničkog zaključka da je to bilo slučajno opaljenje.”

VEZANE VIJESTI

Na pitanje voditelja Marka Perožića zašto je pištolj bio vani te je tako bilo moguće da dođe do slučajnog opaljenja, Jagić je rekao kako navedeni policajac nije nosio pištolj, već pušku.

“Koliko ja znam, nije bio pištolj, radi se o dugom oružju. Dakle, puška je bila vani. Gledajte, puška mora biti vani, gdje ćete je staviti?”

Dodao je i sljedeće:

“Gledajte, možemo mi postavljati puno pitanja. Međutim, radi se o tome da nikada se do sada nije desilo nešto takvo.”

“Znači, to je jedan izolirani slučaj gdje se dogodilo slučajno opaljenje. S obzirom na teren i ostale stvari, dogodilo se to što se dogodilo.

Međutim, ja isto tako hoću reći da ti ljudi, dakle migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da znaju da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu.”

“I tu nema neke prevelike priče ili filozofije iz vrlo jednostavog razloga što se to tako radi. Znači, to je prva stvar. Policajci su, po našem mišljenju, profesionalno odradili posao. Naravno, tko radi taj i griješi. U ovom slučaju se dogodilo slučajno opaljenje.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad