Milanović: Kitarović i HDZ nas simbolički guraju na Balkan

Regija 22. nov. 201915:39 > 16:44
Podijeli:
Izvor: N1

Zoran Milanović u petak je u Puli, gdje je počeo prikupljati potpise za predsjedničku kandidaturu, rekao kako u Istri očekuje dobru podršku te ja najavio žestoku i poštenu borbu u kampanji do zadnjeg trenutka.

“Pula je zapadni dio Hrvatske, Hrvatska je dio Zapada, a ono što nam daje najveću snagu je pripadnost Hrvatske zapadnom civilizacijskom krugu u smislu vrijednosti. Hrvatska je naravno i Mediteran, ali djelomično i Balkan i na taj Balkan nas sadašnja predsjednica i HDZ izravno i neizravno simbolički guraju”, ocijenio je Milanović.

Poručio je i kako će njegova politika prema Srbiji, kada postane predsjednik, biti korektna, upravo onakva kakva nije srbijanska prema Hrvatskoj.

“Nemam predrasude. Susjedu treba pomoći u vlastitom interesu, prije svega. No, ne želim da se sve svede na jednu politiku i nisku razinu ucjene na kakvu se Hrvate uvijek pred izbore poziva. Hrvatska nije isključivo Zapad, ali treba gledati prema Zapadu, tamo su vrijednosti, novac i šanse, tamo uostalom odlaze naši ljudi”, rekao je Milanović.

Milanović je dodao i kako bi bilo bolje da se predsjednički izbori u Hrvatskoj održavaju 29. prosinca jer bi to tisućama ljudi, koji će tokom blagdana boraviti u Hrvatskoj, omogućavalo da glasaju ako žele.

“HDZ želi ubiti demokraciju u Hrvatskoj”, zaključio je Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad