Telekom Srbija traži da besplatno emituje N1

Regija 31. jan 202010:21 > 10:25
Podijeli:
Izvor: N1

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk je na ponudu kompanije United Media za distribuciju kanala N1 odgovorio ponudom da kablovski operateri u sistemu Telekoma besplatno emituju naš program "dok traju pregovori".

Ćulibrk je ponudu kompanije United Media o distribuciji kanala N1 po cijeni od 0,4 eura po korisniku, ocijenio kao “reketiranje”, iznoseći kontraponudu Telekoma.

“Naš odgovor je sljedeći – pošto tvrdite i svakodnevno ponavljate da postoji izraženi javni interes da ljudi u Srbiji gledaju N1, emitovaćemo ga za korisnike Telekoma Srbija i Supernove ako nam date da ga emitujemo besplatno do kraja trajanja pregovora. Ovom našom ponudom 800.000 domaćinstava dobija mogućnost da gleda N1, što je četiri puta više u odnosu na period od prije 17. januara”, kazao je Ćulibrk na konferenciji za novinare u Beogradu.

Telekom svojom ponudom, kako je rekao, potvrđuje da iza poteza te kompanije “nema nikakve politike”.

Koordinator za internet i multimediju Telekoma Vladimir Lučić dodao je da će, ukoliko dobiju dozvolu kompanije United Media da besplatno emituju N1, naš kanal biti pušten u 800.000 domaćinstava u roku od 72 sata.

Predstavnici Telekoma rekli su i da neće odgovarati na pitanja novinara dok ne dobiju odgovor United Media, čime je konferencija za novinare završena.

United Media prethodno je pozvala sve operatere na teritoriji Republike Srbije da prihvate javnu ponudu i uvrste N1 televiziju na svoje platforme odmah bez odlaganja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad