Bivša predsjednica Hrvatske održala govor na Harvardu (VIDEO)

Regija 08. mar 202015:56 > 16:05
Izvor: Screenshot N1

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je na godišnjoj Evropskoj konferenciji Univerziteta Harvard gdje je govorila o stanju u regiji.

Na kratkoj snimci koju je dobio N1, Kolinda Grabar-Kitarović drži govor pred publikom na godišnjoj konferenciji Univerziteta Harvard, najvećoj konferenciji o evropskim pitanjima koju organizuju studenti u SAD-u.

Govorila je o odnosima sa zemljama u Evropi, posebice sa Rusijom, spomenula je Inicijativu tri mora te istaknula da područje jugoistočne Evrope trenutno predstavlja globalni izazov i svojevrsnu “arenu” za političko nadmetanje. Napomenula je da će stabilnost donijeti integracija cijele regije u Evropsku uniju.

Grabar-Kitarović je predstavljena kao jedna od glavnih govornica na konferenciji koja je trajala od 6. do 8. marta, a osim nje kao ključni predavači predstavljeni su bivši finski premijer Alexander Stubb, francuska državna sekretarka za evropska pitanja Amélie de Montchalin, bivša visoka predstavnica EU-a za vanjsku i za sigurnosnu politiku Federica Mogherini te bivši srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad